ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

 

про хід виконання у 2022 році Антикорупційної програми Харківської

обласної ради за період з 2021 по 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради  від 23 вересня 2021 року № 221-VIIІ (зі змінами)

 

Розробка та внесення на розгляд  Харківської  обласної ради зазначеного  проекту  рішення  обумовлена  необхідністю контролю  та оцінки  результатів  виконання  заходів, передбачених Антикорупційної програми Харківської обласної ради, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 221-VIIІ (зі змінами). 

Антикорупційну  програму  Харківської обласної ради на період з 2021 по 2023 роки (далі – Антикорупційна програма) було розроблено з метою забезпечення  ефективної  системи  запобігання і протидії корупції у всіх сферах діяльності  Харківської обласної ради, зниження  корупційних  ризиків, подальше впровадження  механізмів  прозорості, доброчесності та підвищення  рівня  довіри  громадян до її  діяльності.

В основу Антикорупційної  програми  покладено  розробку та вжиття  заходів  щодо  усунення  виявлених  корупційних  ризиків, які є необхідними та достатніми для запобігання, виявлення і протидії корупції у діяльності обласної ради. Заходи Антикорупційної програми є обов’язковими для виконання всіма її учасниками.

У 2022 році заходи Антикорупційної програми здійснювались у відповідності із завданнями і заходами з виконання Антикорупційної програми  та додатком 1 до Звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради «Опис ідентифікованих  корупційних ризиків, чинників корупційних ризиків та можливих наслідків вчинення корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією», із дотриманням вимог антикорупційного законодавства.

Інформація про хід виконання заходів Антикорупційної програми у 2022 році додається до відповідного проєкту рішення обласної ради.

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                 Оксана МАЛИШЕВА