ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Сошнікової Ольги Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

За результатом проведеного 18 січня 2022 року конкурсного відбору (презентація проєктів програм розвитку КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на один і п’ять років та співбесіда з претендентом) переможцем конкурсного відбору було обрано СОШНІКОВУ Ольгу Миколаївну.

СОШНІКОВА Ольга Миколаївна, 1976 року народження. Освіта вища. У 1998 році закінчила Харківський державний інститут культури, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Музейна справа та охорона пам’яток історії і культури», здобувши кваліфікацію історика-музеєзнавства.

У 2012 році СОШНІКОВА Ольга Миколаївна присуджено науковий ступінь кандидата філософських наук із спеціальності філософська антропологія, філософія культури.

СОШНІКОВА Ольга Миколаївна має почесне звання «Заслужений працівник культури України» та почесну відзнаку Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

            Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтей 23, 24 Кодексу законів про працю України, Законом України «Про культуру», додатку 4 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, враховуючи рішення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про призначення Сошнікової Ольги Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”.

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної

власності, обліку майна та майнових

відносин  виконавчого апарату 

обласної ради                                                                           Ірина ПОТОПАЛЬСЬКА