ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ХVІ сесія VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 12 травня 2023 року                                                                           551-VIII

 

 

Про внесення змін до Порядку

використання коштів, передбачених

в обласному бюджеті для надання

адресної допомоги, затвердженого

рішенням обласної ради від 04 березня

2021 року № 43-VIII (зі змінами)

 

На підставі статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

Внести до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги, затвердженого рішенням обласної ради від 04 березня 2021 року № 43-VIII (далі – Порядок), зі змінами, внесеними рішеннями обласної ради від 23 вересня 2021 року № 207-VIII, від 21 грудня 2021 року № 331-VIII, від 03 грудня 2022 року № 426-VIII, такі зміни:

 

1) абзац п'ятий підпункту 1.6 пункту 1 розділу І «Надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації (за зверненнями), постраждалим, сім’ям загиблих або постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації на території області» після слів «довідки про дохід заявника за останні три місяці до місяця звернення (оригінал)» доповнити словами:

«або довідку про перебування громадянина України з числа осіб, зазначених у пункті 1 частини першої статті 2 Закону України "Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей", у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах.";

 

2) пункт 2.5 підрозділу 2. «Розгляд заяв мешканців області щодо надання одноразової допомоги» розділу І. «Надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації (за зверненнями), постраждалим, сім’ям загиблих або постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації на території області» Порядку викласти у такій редакції:

«2.5. Рішення комісії щодо надання одноразової допомоги, відмови у наданні такої допомоги або зняття з розгляду заяви оформлюються протоколом засідання Комісії, який підписується головуючим та секретарем Комісії. Копія підписаного протоколу надається членам Комісії.»;

 

3) абзац перший пункту 4 розділу VІ. «Відшкодування витрат на поховання померлих (загиблих) учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни» Порядку викласти у такій редакції:

«4. Одноразова допомога виплачується через поштові відділення зв’язку (за місцем проживання заявників), зазначені у заяві, поштовим переказом або на поточний рахунок в Уповноваженому банку.».

 

 

 

Голова обласної ради                                                        Тетяна ЄГОРОВАЛУЦЕНКО