ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради «Про надання згоди на прийняття цілісного майнового комплексу Державного

некомерційного підприємства «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО- КЛІНІЧНИЙ

ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст

Харківської області»

 

 

Розробник проєкту рішення: Департамент охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації. Проєкт рішення є актом індивідуальної дії.

 

Мета: надання згоди на прийняття цілісного майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування  та реабілітації» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, який дозволить зберегти та розвивати реабілітаційну допомогу на території Харківської області.

 

 

1. Підстава розроблення проєкту рішення.

Лист Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 16.06.2023 року № 22/5.4-5928-23, лист Фонду державного майна України від 04.07.2023 № 3859/01-27.

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

Прийняття рішення Харківською обласною радою про надання  згоди на прийняття цілісного майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області дозволить  вирішити питання медичного обслуговування поранених, протезування/ортезування, реабілітації, підготовки відповідних фахівців та проведення досліджень, а також дасть можливість для залучення додаткових коштів, необхідних для розвитку підприємства і зменшення навантаження на бюджетне фінансування.

 

3. Суть проєкту рішення.

Прийняття рішення Харківською обласною радою про надання згоди на прийняття цілісного майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, за умови відповідної зміни його організаційно-правової форми.

4. Правові аспекти.

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».  

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування.

Реалізація рішення не потребує додаткових фінансових видатків місцевих бюджетів.

 

6. Позиція заінтересованих осіб/органів/сторін.

Лист Фонду державного майна України від 04.07.20233859/01-27.

 

7. Громадське обговорення.

Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Запобігання корупції.

У проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

9. Прогноз результатів.

Рішення Харківської обласної ради спрямоване на виконання вимог Закон України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності».

 

 

 

Директор Департаменту

охорони здоров’я Харківської

обласної військової

адміністрації                                                                                               Максим ХАУСТОВ