ПОРІВНЯЛЬНА ТАБЛИЦЯ

СТАТУТ КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

 

Чинна редакція

Нова редакція

РОЗДІЛ I ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.   КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»  є лікарняним закладом охорони здоров’я – комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає послуги вторинної/спеціалізованої та третинної/високоспеціалізованої медичної допомоги дітям і дорослим м. Харкова та Харківської області з гострою інфекційною патологією в порядку та на умовах, встановлених чинним законодавством України та цим Статутом.

1.1.      КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ»  є лікарняним закладом охорони здоров’я – комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає послуги високоспеціалізованої медичної допомоги дітям і дорослим м. Харкова та Харківської області з гострою інфекційною патологією в порядку та на умовах, встановлених чинним законодавством України та цим Статутом. ; (нова редакція)

РОЗДІЛ II МЕТА ТА ПРЕДМЕТ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМТВА

2.2. Відповідно до поставленої мети предметом діяльності Підприємства є:

–   створення умов, необхідних для забезпечення доступної та якісної медичної допомоги (медичних послуг) дитячому та дорослому населенню, організації належного управління внутрішнім лікувально-діагностичним процесом та ефективного використання майна та інших ресурсів Підприємства;

–   надання пацієнтам на безоплатній та платній основі послуг вторинної/спеціалізованої та третинної/високоспеціалізованої стаціонарної медичної допомоги, у тому числі екстреної (невідкладної), необхідної для забезпечення належних профілактики, діагностики і лікування інфекційних хвороб;

–   організація взаємодії з іншими медичними закладами з метою забезпечення наступництва у наданні медичної допомоги на різних рівнях та ефективного використання ресурсів системи медичного обслуговування;

–   здійснення іншої не забороненої чинним законодавством України діяльності, необхідної для належного забезпечення та підвищення якості лікувально-діагностичного процесу, управління ресурсами, розвитку та підвищення якості кадрового потенціалу Підприємства.

2.2. Відповідно до поставленої мети предметом діяльності Підприємства є:

–          створення умов, необхідних для забезпечення доступної та якісної медичної допомоги (медичних послуг) дитячому та дорослому населенню, організації належного управління внутрішнім лікувально-діагностичним процесом та ефективного використання майна та інших ресурсів Підприємства;

–          надання пацієнтам на безоплатній та платній основі послуг високоспеціалізованої стаціонарної медичної допомоги, у тому числі екстреної (невідкладної), необхідної для забезпечення належних профілактики, діагностики і лікування інфекційних хвороб;

–          організація взаємодії з іншими медичними закладами з метою забезпечення наступництва у наданні медичної допомоги на різних рівнях та ефективного використання ресурсів системи медичного обслуговування;

–          здійснення іншої не забороненої чинним законодавством України діяльності, необхідної для належного забезпечення та підвищення якості лікувально-діагностичного процесу, управління ресурсами, розвитку та підвищення якості кадрового потенціалу Підприємства.

 (нова редакція)

РОЗДІЛ IV ВІДШКОДУВАННЯ ВАРТОСТІ ТА ОПЛАТА МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ, ЩО НАДАЮТЬСЯ ПІДПРИЄМТВОМ

4.1. Дитячому та дорослому населенню, яке постійно проживає на території міста Харкова та Харківської області, всі медичні послуги (медична допомога), за винятком тих, що входять до переліку платних послуг відповідно до чинного законодавства України, Підприємство надає безоплатно з фінансових ресурсів Підприємства.

4.1. Дитячому та дорослому населенню, яке проживає на території міста Харкова та Харківської області, всі медичні послуги (медична допомога), за винятком тих, що входять до переліку платних послуг відповідно до чинного законодавства України, Підприємство надає безоплатно з фінансових ресурсів Підприємства. ; (нова редакція)

4.2. Медичні послуги у рамках швидкої та невідкладної медичної допомоги дитячому населенню, яке не проживає постійно або не зареєстровані на території Харківської області, надаються безоплатно. Собівартість інших медичних послуг, що надаються Підприємством таким громадянам (за винятком послуг, що входять до переліку платних послуг), підлягає відшкодуванню за кошти відповідного районного чи міського бюджету за місцем проживання таких осіб на основі відповідного подання, підписаного керівником Підприємства, а у разі незгоди сторони, що має відшкодувати кошти – за рішенням суду.

4.2. Медичні послуги у рамках швидкої та невідкладної медичної допомоги дитячому населенню надаються безоплатно. Собівартість інших медичних послуг, що надаються Підприємством громадянам, яке не проживає постійно, або не зареєстровані на території  Харківської області (за винятком послуг, що входять до переліку платних послуг), підлягає відшкодуванню за кошти відповідного районного чи міського бюджету за місцем проживання таких осіб на основі відповідного подання, підписаного керівником Підприємства, а у разі незгоди сторони, що має відшкодувати кошти – за рішенням суду.; (нова редакція)

РОЗДІЛ V ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ПІДПРИЄМСТВА

Абзац 21 пункту 5.1.: створювати структурні підрозділи Підприємства без права юридичної особи, виходячи з потреб населення та Підприємства;

Абзац 21 пункту 5.1 : створювати структурні підрозділи Підприємства без права юридичної особи, виходячи з потреб населення та Підприємства за погодженням Департаменту охорони здоров’я; (нова редакція)

РОЗДІЛ VІ МАЙНО ТА КОШТИ  ПІДПРИЄМСТВА

6.4. Для забезпечення статутної діяльності Підприємства створений статутний капітал у розмірі 7500,00 (сім тисяч п’ятсот) гривень.

Обласна рада вправі приймати рішення щодо зміни розміру статутного капіталу.

Рішення щодо зміни розміру статутного капіталу набувають чинності з моменту реєстрації відповідних змін до Статуту.

6.4. Для забезпечення статутної діяльності Підприємства створений статутний капітал у розмірі 15000,00 (п’ятнадцять тисяч) гривень.

Харківська обласна рада вправі приймати рішення щодо зміни розміру статутного капіталу.

Рішення щодо зміни розміру статутного капіталу набувають чинності з моменту реєстрації відповідних змін до Статуту.(нова редакція)

РОЗДІЛ VII ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

Абзац 10 пункту  7.3.:          у межах своєї компетенції видає накази та інші акти, дає вказівки, обов’язкові для всіх підрозділів та працівників Підприємства;

Абзац 18 пункту 7.3.: затверджує штатний розпис Підприємства за погодженням із Департаментом охорони здоров’я та Харківською обласною радою;

Абзац 21пункту 7.3.:   призначає на посаду та звільняє з посади своїх заступників, медичного директора (за погодженням з Харківською обласною радою), головного бухгалтера Підприємства, керівників структурних підрозділів, інших працівників Підприємства;

 

Абзац 24 пункту 7.3.: здійснює проведення оперативних нарад зі своїми заступниками, медичним директором, завідуючими відділеннями, головною і старшими медичними сестрами;

 

7.7. У порядку, визначеному чинним законодавством України, Генеральний директор Підприємства несе відповідальність за: збитки, завдані Підприємству з його вини; ненадання бухгалтерської та статистичної звітності контролюючим державним органам, Харківській обласній раді; надання спотвореної або недостовірної інформації щодо фінансово-господарської та лікувальної діяльності Підприємства; порушення чинного законодавства України тощо.

Абзац 15 пункту 7.8.:  готує проєкти наказiв, вiддає розпорядження та вказiвки медичним працiвникам Підприємства з питань медичної роботи;

Абзац 10 пункту  7.3.:         у межах своєї компетенції видає накази, дає вказівки, обов’язкові для всіх підрозділів та працівників Підприємства; ; (нова редакція)

Абзац 18 пункту 7.3.: затверджує штатний розпис Підприємства за погодженням із Департаментом охорони здоров’я та головою, або профільним Харківською обласною радою; ; (нова редакція)

Абзац 21 пункту 7.3.: призначає на посаду та звільняє з посади своїх заступників, медичного директора, медичних директорів за направленнями, головного бухгалтера Підприємства, керівників структурних підрозділів, інших працівників Підприємства; (нова редакція)

Абзац 24 пункту 7.3.: здійснює проведення оперативних нарад зі своїми заступниками, медичним директором, медичними директорами за направленнями, завідуючими відділеннями, головною і старшими медичними сестрами;

(нова редакція)

7.7. У порядку, визначеному чинним законодавством України, Генеральний директор Підприємства несе відповідальність за: збитки, завдані Підприємству з його вини; ненадання бухгалтерської та статистичної звітності контролюючим державним органам,Департаментом охорони здоров’я,  Харківській обласній раді; надання спотвореної або недостовірної інформації щодо фінансово-господарської та лікувальної діяльності Підприємства; порушення чинного законодавства України тощо.

Абзац 15 пункту 7.8.:  готує проєкти наказiв, вказiвки медичним працiвникам Підприємства з питань медичної роботи; (нова редакція)

РОЗДІЛ Х ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА

10.17. Підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і затверджує штатний розпис за погодженням з Департаментом охорони здоров’я та Харківською обласною радою.

10.18. Режим роботи Підприємства визначає адміністрація Підприємства за погодженням з трудовим колективом Підприємства та повідомленням Департаменту охорони здоров’я та Харківської обласної ради.

10.19. У надзвичайних умовах Підприємство працює згідно із планів цивільної оборони Підприємства, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, Департаменту охорони здоров’я.

10.20. Підприємство провадить зовнішньоекономічну діяльність у відповідності до чинного законодавства України.

10.17 Видалено

 

 

 

 

10.17. Режим роботи Підприємства визначає адміністрація Підприємства за погодженням з трудовим колективом Підприємства та повідомленням Департаменту охорони здоров’я та Харківської обласної ради. (нова редакція)

10.18. У надзвичайних умовах Підприємство працює згідно із планів цивільної оборони Підприємства, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, Департаменту охорони здоров’я. (нова редакція)

10.19. Підприємство провадить зовнішньоекономічну діяльність у відповідності до чинного законодавства України. (нова редакція)