ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_____ сесія  VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

ПРОЄКТ

 

Від  _____________  2023 року                                                                 № ___-VІІI

 

 

Про затвердження Програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023 – 2027 роки та Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату одноразової адресної грошової допомоги при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя та з нагоди 15-річного функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя на території Харківської області

 

 

З метою підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області, відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Затвердити Програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання в Харківській області на 2023 – 2027 роки (далі – Програма), що додається.

 

2. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету на виплату одноразової адресної грошової допомоги при утворенні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя та з нагоди 15-річного функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, сім’ї патронатного вихователя на території Харківської області, що додається.

 

3. Харківській обласній військовій адміністрації щороку при формуванні обласного бюджету передбачати кошти на реалізацію Програми, виходячи з можливостей бюджету та забезпечити щоквартальне та щорічне інформування Харківської обласної ради про результати виконання Програми, стан фінансування та ефективність реалізації її заходів.

 

4. Рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходи щодо розроблення та затвердження програм підтримки та розвитку сімейних форм виховання відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти та духовності; з питань бюджету.

 

 

Голова обласної ради                                           Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО