ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради «Про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного закладу охорони здоров’я «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 3» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

 

 

Розробник проєкту рішення: Департамент охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації. Проєкт рішення є актом індивідуальної дії.

 

Мета: надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного закладу охорони здоров’я «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 3» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, який дозволить зберегти та розвивати фтизіатричну галузь на території Харківської області.

 

1. Підстава розроблення проєкту рішення.

Прийняття 14.07.2023 року Закону України «Про подолання туберкульозу в Україні».

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

Прийняття рішення Харківською обласною радою про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного закладу охорони здоров’я «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 3» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, дозволить визначати правові, організаційні та фінансові засади діяльності, спрямованої на подолання туберкульозу, забезпечення медичної допомоги людям, які хворіють на туберкульоз, та рівного доступу до неї на території Харківської області, а також дасть можливість для залучення додаткових коштів, необхідних для розвитку закладу і зменшення навантаження на бюджетне фінансування.

 

3. Суть проєкту рішення.

Прийняття рішення Харківською обласною радою про надання згоди на передачу єдиного (цілісного) майнового комплексу Державного закладу охорони здоров’я «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 3» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

4. Правові аспекти.

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», Закон України «Про подолання туберкульозу в Україні».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування.

Реалізація рішення не потребує додаткових фінансових видатків місцевих бюджетів.

 

6. Позиція заінтересованих осіб/органів/сторін.

Лист Харківської обласної військової адміністрації з ініціативою передати  єдиний (цілісний) майновий комплекс Державного закладу охорони здоров’я «ОБЛАСНА ТУБЕРКУЛЬОЗНА ЛІКАРНЯ № 3» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області

 

7. Громадське обговорення.

Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Запобігання корупції.

У проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

9. Прогноз результатів.

Рішення Харківської обласної ради спрямоване на виконання вимог Закон України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» та Закону України «Про подолання туберкульозу в Україні».

 

 

 

Директор Департаменту

охорони здоров’я Харківської

обласної військової

адміністрації                                                                                               Максим ХАУСТОВ