Пояснювальна записка

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІI зі змінами».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Зміни до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки (далі – Програма), затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VIІ (зі змінами) обумовленні виконаннями завдань Уряду стосовно забезпечення системної роботи з молоддю, в прикордонній області, спрямованої на: утвердження української національної та громадянської ідентичності; формування активної громадської позиції щодо незалежної, цілісної Української держави; привернення уваги молоді до традицій боротьби за незалежність українського народу; залучення сучасної молоді до вивчення історії України та традицій; виховання почуття національної гордості, любові до України й формування національно-патріотичної свідомості молоді.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Проєкт рішення розроблений з метою збільшення в прикордонній області, кількості молоді, яка усвідомлює власну національну та громадянську ідентичність, у повній мірі, відчуває належність до української нації, як самобутньої спільноти, об’єднаної назвою, символами, географічним та етносоціальним походженням, історичною пам’яттю, суспільно-державними (національними)  цінностями, зокрема українською мовою і народними традиціями.

 

3. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Цей проєкт рішення ґрунтується на нормах Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Проєкт рішення не потребує додаткового збільшення обсягів фінансування на виконання заходів Програми. Орієнтовні обсяги фінансування за у п. 6 підграфи «2023» зменшити на 1500,00 тис. грн. Це пов’язано із тим, що існує нагальна потреба у проведенні заходів (форуми, акції, тренінги тощо) спрямованих на утвердження української національної та громадянської ідентичності молоді.

 

5. Позиція заінтересованих осіб/органів/сторін.

Проєкт рішення не потребує письмового погодження.

 

6. Громадське обговорення.

Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

7. Запобігання корупції.

У проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

8. Прогноз результатів.

Реалізація проєкту рішення створить сприятливі умови для усвідомлення молоддю власної національної та громадянської ідентичності, формування відчуття належність до української нації, як самобутньої спільноти, об’єднаної назвою, символами, географічним та етносоціальним походженням, історичною пам’яттю, суспільно-державними (національними)  цінностями, зокрема, українською мовою і народними традиціями.

 

 

Начальник Управління у

справах молоді та спорту

Харківської обласної

військової адміністрації                                          Костянтин АНАНЧЕНКО

«____» ____________ 2023 р.