ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_______  сесія   ______ скликання

Р І Ш Е Н Н Я

 

Проєкт

 

Від _____________ 2023 року                                                          №______

 

 

Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ

 

 

З метою задоволення потреб у наданні соціальних послуг осіб з інвалідністю, які потребують постійного стороннього догляду, відповідно до Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Закону України «Про соціальні послуги» та Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», на підставі статей 43 та 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1.  Змінити тип КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ДИТЯЧОГО БУДИНКУ-ІНТЕРНАТУ на психоневрологічний інтернат для осіб з інвалідністю віком старше 18 років із стійкими інтелектуальними та/або психічними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, надання медичної допомоги, комплексу реабілітаційних послуг.

2.  Перейменувати КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ДИТЯЧИЙ БУДИНОК-ІНТЕРНАТ у КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ.

3.  Доручити голові Харківської обласної ради затвердити Положення про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ.

4.  Зобов’язати директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ вжити необхідних організаційно-правових заходів, пов’язаних із зміною типу установи та перейменуванням, згідно із чинним законодавством України.

5.  Доручити Харківській обласній військовій адміністрації забезпечити фінансування КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених за напрямом «Соціальний захист та соціальне забезпечення».

6.  Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО/ООС (Ольга  ЛЕХАН); з питань спільної власності територіальних громад області (Ганна  КУЗНЕЦОВА).

 

 

Голова обласної ради                                         Тетяна ЄГОРОВАЛУЦЕНКО