ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про звільнення Дворніченка Олександра Володимировича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ»”

 

На виконання пункту 8 рішення обласної ради від 14 лютого 2023 року № 520-VІІI «Про припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ”» голова комісії з припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ” (далі за текстом – голова комісії з припинення) проінформував обласну раду про таке.

06 вересня 2023 року головою комісії з припинення видано наказ № 42 «Про повідомлення директору ХОКП «МАСО «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» Дворніченку О.В. про дострокове розірвання контракту на підставі п.1 ст. 40 КЗпП України у зв’язку зі скороченням посади». Зазначеним наказом повідомлено Дворніченка О.В. про скорочення посади директора оркестру та запропоновано Дворніченку О.В. посада заступника директора з АГЧ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

За повідомленням голови комісії з припинення станом на 31.10.2023 Дворніченко О.В. не надав письмової згоди щодо переведення на запропоновану посаду та/або відмову від неї.

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, пункту 6.3 додатку 4 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств,  установ, закладів, що є у спільній власності територіальних  громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, враховуючи лист голови комісії з припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» від 31.10.2023 № 181, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про звільнення Дворніченка Олександра Володимировича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ»”.

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                 Андрій ГНАТУШОК