ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про звільнення Дворніченка Олександра Вікторовича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР СЛОБОЖАНСЬКИЙ»”

 

На виконання пункту 8 рішення обласної ради від 14 лютого 2023 року № 520-VІІI «Про припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР “СЛОБОЖАНСЬКИЙ”» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ”» голова комісії з припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР “СЛОБОЖАНСЬКИЙ”» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ” (далі за текстом – голова комісії з припинення) проінформував обласну раду про таке.

06 вересня 2023 року головою комісії з припинення видано наказ № 42 «Про повідомлення директору ХОКП «МАСО СЛОБОЖАНСЬКИЙ» Дворніченку О.В. про дострокове розірвання контракту на підставі п.1 ст. 40 КЗпП України у зв’язку зі скороченням посади». Зазначеним наказом повідомлено Дворніченка О.В. про скорочення посади директора оркестру та запропоновано Дворніченку О.В. посада заступника директора з АГЧ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

За повідомленням голови комісії з припинення станом на 31.10.2023 Дворніченко О.В. не надав письмової згоди щодо переведення на запропоновану посаду та/або відмову від неї.

З метою додержання вимог чинного законодавства України, у ході робочої наради, яка була проведена 10 січня 2024 року на виконання протокольного доручення, даного головою Харківської обласної ради під час проведення 23 грудня 2023 року пленарного засідання сесії обласної ради, стосовно розгляду інформації, викладеної депутаткою обласної ради Ольгою ЛЕХАН щодо виконання рішення обласної ради від 14 лютого  2023 року № 520-VIII «Про припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР “СЛОБОЖАНСЬКИЙ”» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА “ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ”», начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради у присутності запрошених ознайомив Олександра ДВОРНІЧЕНКА із змістом наказу № 42 «Про повідомлення директору ХОКП «МАСО «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» Дворніченку О.В. про дострокове розірвання контракту на підставі п.1 ст. 40 КЗпП України у зв’язку зі скороченням посади», виданого головою комісії з припинення  МАСО «Слобожанський».

З огляду на вищезазначене, відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України, пункту 6.3 додатку 4 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств,  установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, враховуючи лист голови комісії з припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ» від 31.10.2023 № 181, підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про звільнення Дворніченка Олександра Вікторовича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ»”.

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                 Андрій ГНАТУШОК