ЗВІТ

постійної комісії обласної ради з питань розвитку транспорту і зв’язку

про роботу за друге півріччя 2022 року та 2023 рік

 

Постійна комісія з питань розвитку транспорту і зв’язку створена на І сесії VІІІ скликання рішенням обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VІІІ.

У складі постійної комісії п’ять депутатів, які працювали відповідно до планів роботи обласної ради та  постійної комісії на 2022 та 2023 роки.

Депутати постійної комісії, в межах компетенції постійної комісії, працювали в наступних напрямах:

­  контроль за виконанням рішень обласної ради відповідно до профілю постійної комісії;

­  розгляд звернень громадян, підприємств, установ та організацій, вжиття відповідних заходів щодо вирішення порушених ними питань;

­  розгляд клопотань і погодження подань на нагородження та вшанування відзнаками.

Важливим напрямком роботи постійної комісії, що сприяв розв’язанню завдань розвитку транспортної галузі, було здійснення контролю за станом виконання ухвалених обласною радою рішень та рекомендацій постійної комісії.

За звітний період було проведено 3 засідання постійної комісії, на яких розглянуто 7 питань. 

 Також, постійна комісія брала участь у опрацюванні завдань, визначених Програмою розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженою рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 12-VIIІ. У межах заходів Програми, за участі членів постійної комісії, опрацьовувалися варіанти місць розташування майданчиків вагового контролю для подальшого їхнього будівництва.

Депутати – члени постійної комісії - у 2023 році працювали в напрямку відновлення транспортного сполучення з деокупованими територіальними громадами, а також спільно з Управлінням транспорту Харківської обласної військової адміністрації, структурними підрозділами обласної державної адміністрації, регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», ДП «Дороги Харківщини», Управлінням патрульної поліції в Харківській області – з питань контролю за дотриманням рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області.

Постійною комісією здійснювався контроль за виконанням Програми «Підвищення рівня безпеки дорожнього руху на  території Харківської області на період до 2023 року», затвердженої рішенням обласної ради від 21.12.2021 № 328-VIII.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього 166 630,00 тис. грн, з них 132 000,00 тис. грн - з державного бюджету та 34 630,00 тис. грн - з обласного бюджету, але у зв'язку із введенням воєнного стану в Україні.

Протягом звітного періоду на засіданнях постійної комісії за участі Департаменту економіки та міжнародних відносин, Управління з питань розвитку транспорту Харківської обласної військової адміністрації депутати розглядали питання забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян. Постійна комісія тримає на контролі вищезазначене питання та продовжує роботу по напрацюванню шляхів його вирішення в умовах правового режиму воєнного стану.

Протягом звітного періоду депутати розглядали звернення громадян з питань забезпечення якості зв’язку, пасажирських перевезень, забезпечення пільгового проїзду окремих категорій громадян, стану доріг тощо. Всі проблемні питання вирішувались виходячи з можливостей з урахуванням сучасних реалій, за необхідності направлялися запити до профільних структурних підрозділів місцевих органів влади, обласних служб з наступним інформуванням заявників.

Робота депутатів постійної комісії будується на засадах колегіальності, поєднання місцевих і державних інтересів та націлена, насамперед, на відновлення сполучення та зв’язку на деокупованих територіях Харківської області, формування можливостей територіальних громад для забезпечення безпеки під час пасажирських перевезень, належного функціонування транспортного сектору в умовах правового режиму воєнного стану  в Україні.

 

 

Голова постійної комісії                                                        Віктор ОСТАПЧУК