ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до видів економічної

діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ  АКАДЕМІЧНИЙ  ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

 

До Харківської обласної ради надійшло звернення директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ  ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі за текстом – Театр) від 17.01.2024 № 01-07/14 (вхідний номер обласної ради 361/01-37 від 17.01.2024) стосовно прийняття рішення щодо затвердження видів економічної діяльності: «КВЕД:  85.52. Освіта у сфері культури».

Відповідно до пункту 2.4 статуту Театру допоміжними видами діяльності Театру для досягнення основної мети є проведення занять у студіях, підготовчих групах, групах раннього естетичного розвитку, творчих школах та об’єднаннях, секціях та мистецьких аматорських об’єднаннях, на курсах, у літературно-музичних вітальнях, ігрових кімнатах для дітей та гуртках, які безпосередньо організовуються Театром.

За повідомленням директора Театру, планується створення Студії акторської майстерності «Харківський Атлас Драматичного Театру» для  здійснення художньо-естетичного розвитку дітей віком від 7 років та осіб віком від 18 років у позаурочний та поза навчальний час.

Відповідно до пункту 2 статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань містяться, окрім інших, відомості про види діяльності юридичної особи.

Загальні правила визначення основного виду економічної діяльності підприємства викладені в Методиці визначення основного виду економічної діяльності в Реєстрі статистичних одиниць, затвердженій наказом Державної служби статистики України від 14.12.2021 № 305.

Відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», наказу Державної служби статистики України від 14.12.2021 № 305 підготовлено проєкт рішення «Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ  АКАДЕМІЧНИЙ  ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                          Андрій ГНАТУШОК