Звіт (інформація)

про виконання заходів

обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на об’єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області,

на 2020 – 2023 роки

 

 

 

1.    Основні дані.

Обласна Програма забезпечення пожежної безпеки на об’єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області, на 2020 – 2023 роки, затверджена рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1200-VII.

Термін реалізації Програми – 2020  2023 роки.

Замовник розроблення Програми – Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної (військової) адміністрації.

Виконавці Програми – Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної (військової) адміністрації, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної (військової) адміністрації, Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної (військової) адміністрації, Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної (військової) адміністрації, Департамент культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації, Департамент науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

 

2.    Мета програми та результати її досягнення.

Метою Програми є реалізація державної політики у сфері пожежної безпеки.

В рамках Програми протягом 2020-2023 років проводились заходи, що стосувалися:

обладнання об’єктів автоматичною пожежною сигналізацією (далі – АПС) та подальше їх технічне обслуговування;

- своєчасного проведення робіт щодо вогнезахисного покриття дерев’яних конструкцій;

- навчання людей щодо дотримання правил пожежної безпеки та дій при виникненні пожежі;

- обладнання куточків з питань пожежної безпеки на об’єктах.

 

 

 

 

 

 

3.    Фінансування.

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

тис. грн

Джерела фінансування

2020 рік

2021 рік

2022 рік

2023 рік

Всього за 2020-2023 роки

 

План

Факт

План

Факт

План

Факт

План

Факт

План

Факт

Обсяг ресурсів всього, в тому числі:

100 096,522

60,498

47 402,5

0

42 028,25

0

28 692,0

0

218 219,272

60,498

обласний бюджет

100 096,522

60,498

47 402,5

0

42 028,25

0

28 692,0

0

218 219,272

60,498

 

4.    Виконання завдань і заходів.

В обласних комунальних підприємствах та закладах культури, мистецтва та фахової передвищої мистецької освіти, що належать до сфери управління Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної (військової) адміністрації, виконано комплекс робіт з виготовлення проєкту щодо обладнання АПС «Лозівський вищий коледж мистецтв», отримано позитивний експертний звіт та змонтовано обладнання.

Також виконано заходи по обслуговуванню систем АПС, обробці вогнезахисним покриттям дерев’яних конструкцій, придбанню та обслуговуванню первинних засобів пожежогасіння;

В якості благодійної допомоги на загальну суму 46,7 тис. грн заклади отримали протипожежні ковдри та вогнегасники.

В закладах освіти області, що належать до сфери управління Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації, на забезпечення пожежної та техногенної безпеки було витрачено близько 1 423,0 тис. грн. Зазначені кошти були спрямовані на технічне обслуговування систем АПС, придбання та технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння, проведення замірів опору захисного заземлення, послуги з розробки та виготовлення планів евакуації на випадок пожежі в приміщеннях закладів освіти, обробку горищних приміщень вогнетривким розчином, придбання протипожежного обладнання.

За благодійні кошти у розмірі 274,0 тис. грн в закладі загальної середньої освіти обласного підпорядкування відремонтовано протипожежний водопровід.

В територіальних громадах області на забезпечення пожежної та техногенної безпеки у підпорядкованих закладах освіти витрачено коштів із місцевих бюджетів у сумі приблизно 44 000,0 тис. грн. Зазначені кошти були спрямовані на наступні протипожежні заходи, а саме:

- виготовлення проєктно-кошторисної документації на монтаж та монтаж АПС;

- централізоване спостереження за станом та технічне обслуговування систем АПС, що встановлені на об’єктах;

- придбання та технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння.

В закладах соціального захисту населення області, що належать до сфери управління Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної (військової) адміністрації, на заходи з забезпечення пожежної безпеки за рахунок різних джерел фінансування було витрачено приблизно 1 100,000 тис. грн, які було спрямовано на:

- оплату послуг обслуговування АПС;

- заходи з монтажу та установки системи блискавкозахисту;

- роботи з оброблення дерев'яних конструкцій протипожежними засобами;

- проведення робіт із заміру опору ізоляції електромереж, вимірювання опору контуру заземлення та перевірки пристроїв блискавкозахисту;

- приведення у відповідність до вимог діючих нормативно правових актів електрообладнання та електромереж;

- навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту та пожежної безпеки;

- комплектацію установ первинними засобами пожежогасіння, проведення обслуговування вогнегасників, заміни пожежних рукавів та пожежних кранів, а також приведення у відповідність до вимог діючих нормативно правових актів пожежних водоймищ та гідрантів.

 

5.    Оцінка ефективності виконання Програми.

Реалізація передбачених Програмою заходів здійснювалася в межах виділеного фінансування. З різних причин заходи Програми не були профінансовані протягом трьох років дії Програми.

 

 

Заступник директора Департаменту

цивільного захисту Харківської обласної

державної (військової) адміністрації –

начальник управління планування заходів

по запобіганню надзвичайних ситуацій та

забезпечення роботи диспетчерського пункту                         Володимир ЩІТОВ