ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до видів економічної

діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ «ЗЕЛЕНА ДІБРОВА»”»

 

До Харківської обласної ради надійшло звернення в.о. директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “ЗЕЛЕНА ДІБРОВА”» (далі за текстом – підприємство) від 25.01.2024 № 026 (вхідний номер обласної ради 619/01-37 від 25.01.2024) стосовно прийняття рішення щодо затвердження видів економічної діяльності: «КВЕД: 87.10. Діяльність із догляду за хворими із забезпеченням проживання.».

Відповідно до пункту 2.1 статуту підприємства основною метою діяльності Центру є надання медичної допомоги, зокрема медико-соціальне обслуговування, медична реабілітація, паліативна допомога, що надається дітям, у тому числі дітям-сиротам, дітям, які залишилися без піклування батьків, дітям з вадами фізичного та розумового розвитку, для покращення якості їх життя та допомоги членам їх родин, шляхом запобігання та полегшення страждань невиліковно хворої дитини.

Відповідно до Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань підприємством зареєстровано лише вид економічної діяльності «КВЕД: 86.10 Діяльність лікарняних закладів (основний).».

Відповідно до пункту 2 статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань містяться, окрім інших, відомості про види діяльності юридичної особи.

Види економічної діяльності визначені у Національному класифікаторі України «КЛАСИФІКАЦІЯ ВИДІВ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДК 009:2010», який набрав чинність з 01 січня 2012 року згідно із Наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики № 530 від 29.11.2010 (зі змінами).

Загальні правила визначення основного виду економічної діяльності підприємства викладені в Методиці визначення основного виду економічної діяльності в Реєстрі статистичних одиниць, затвердженій наказом Державної служби статистики України від 14.12.2021 № 305 (зі змінами).

Відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», наказу Державної служби статистики України від 14.12.2021 № 305 (зі змінами) підготовлено проєкт рішення «Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ «ЗЕЛЕНА ДІБРОВА»”».

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату  обласної ради                          Андрій ГНАТУШОК