ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

 

«Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ», що пропонується до передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

Розробник проєкту рішення: Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної (військової) адміністрації. Проєкт рішення є актом індивідуальної дії.

 

Мета: підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодо його доступності та якості, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення економічної ефективності використання активів.

 

1. Підстава розроблення проєкту рішення

На виконання пункту 2 рішення обласної ради від 05 жовтня 2023 року № 687-VIII «Про надання згоди на прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО –КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проєкт рішення врегулює питання щодо передачі єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО–КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

3. Суть проєкту рішення

Затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ», що пропонується до передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

 

 

 

4. Правові аспекти

Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», постанова Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27 грудня 2013 року № 1591 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо розроблення техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання об'єктів права державної та комунальної власності, що пропонуються до передачі».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація рішення не потребує додаткових фінансових видатків місцевих бюджетів.

 

6. Позиція заінтересованих осіб/органів/сторін

На засіданні робочої групи 16 лютого 2024 року, до складу якої увійшли представники Харківської обласної ради, Харківської міської ради, Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної (військової) адміністрації та представники майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО–КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ», було узгоджено техніко-економічне обгрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу.

 

7. Громадське обговорення

Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Запобігання корупції

У проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

9. Прогноз результатів

Прийняття даного рішення сприятиме прискоренню підготовки матеріалів щодо прийняття єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО–КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

В.о. директора Департаменту

охорони здоров’я Харківської

обласної військової адміністрації                                            Тетяна ДЕМЕНКО