ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ХХІ сесія VІІІ скликання

П Р О Т О К О Л   № 21

                                                                                                             м. Харків                                                                                   від 20 лютого 2024 року

                                                                                         10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

Пленарне засідання відбулося у режимі відеоконференції із застосуванням системи електронного голосування «Голос».

Вела пленарне засідання ХХІ сесії голова Харківської обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО.

Голова обласної ради повідомила, що пленарне засідання ХХІ сесії обласної ради VІІІ скликання проводиться у режимі відеоконференції із застосуванням системи електронного голосування «Голос». Запис (реєстрація) депутатів, які приєдналися до участі у пленарному засіданні сесії, відбувався (-лася) також у режимі відеоконференції.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 80 депутатів (підключилися у системі електронного голосування «Голос» – 82 депутата).

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО оголосила пленарне засідання ХХІ сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання відкритим.

ГОЛОВУЮЧА нагадала, що 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні та 10-та річниця початку російського збройного вторгнення в Україну і запропонувала вшанувати пам’ять усіх загиблих унаслідок вторгнення хвилиною мовчання.

Голова обласної ради поінформувала, що в роботі пленарного засідання беруть участь начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег СИНЄГУБОВ, народний депутат України Павло СУШКО, перший заступник керівника Харківської обласної прокуратури Володимир ЛИМАР, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир ТИМОШКО, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем АСТАХОВ, заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Світлана ПОДСОХА, начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрій АЛЕКСЄЄВ.

Голова обласної ради привітала з днем народження депутата обласної ради Артура СЕВЕРІНОВА.

ГОЛОВУЮЧА надала слово для інформування про оперативну ситуацію щодо російського вторгнення на території Харківської області начальнику Харківської обласної військової адміністрації Олегу СИНЄГУБОВУ.

Голова обласної ради надала слово народному депутату України Павлу СУШКУ для виступу з питань захисту прав дітей та оприлюднення відеоролику, який присвячений дітям із особливими потребами.

ГОЛОВУЮЧА надала слово для інформування про актуальний стан автомобільних доріг державного значення у Харківській області начальнику Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрію АЛЕКСЄЄВУ.

ГОЛОВУЮЧА запропонувала депутатам обговорити у розділі «Різне» питання щодо направлення звернення до Кабінету Міністрів України стосовно сприяння у фінансуванні ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення Харківської області.

Олег СИНЄГУБОВ, начальник Харківської обласної військової адміністрації, прокоментував доповідь начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Андрія АЛЕКСЄЄВА.

ГОЛОВУЮЧА поінформувала, що на засіданні ради керівників фракцій зазначене питання також обговорювалося та прийнято рішення на наступному пленарному засіданні сесії заслухати звіт Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області про результати проведеної роботи.

Запитання Андрію АЛЕКСЄЄВУ поставили:

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!»;

Сергій ГЛАДКОСКОК, депутат обласної ради, позафракційний;

Ростислав ЛІТВІНОВ, депутат обласної ради, позафракційний.

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради, та Олег СИНЄГУБОВ, начальник Харківської обласної військової адміністрації, надали відповіді на запитання Ростислава ЛІТВІНОВА.

ГОЛОВУЮЧА надала слово для інформування про функціонування, реорганізацію та ліквідацію комунальних закладів сфери освіти регіону заступниці начальника Харківської обласної військової адміністрації Віті КОВАЛЬСЬКІЙ.

В обговоренні інформації взяли участь:

Павло СУШКО, народний депутат України;

Руслан ДЕЙНЕКА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», який запропонував створити тимчасову контрольну комісію для вивчення ситуації, яка склалася у комунальних закладах сфери освіти області;

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!»;

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний;

Алла РОЙТБЛАТ, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Сергій ЧЕРНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»;

Євгеній ВОДОВОЗОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!».

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради, дала протокольне доручення виконавчому апарату обласної ради разом із керівниками депутатських фракцій та груп в обласній раді відпрацювати питання щодо створення тимчасової контрольної комісії обласної ради для вивчення питань захисту прав та інтересів дітей у частині функціонування дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти (спеціальних та санаторних шкіл), засновником яких є Харківська обласна рада, з метою підготовки відповідного проєкту рішення та винесення на розгляд обласної ради на наступному пленарному засіданні сесії.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

Голова обласної ради запропонувала обрати секретаріат у складі депутатів обласної ради Світлани РОТАЧ від депутатської фракції партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» та Андрія СТРОНОВА, позафракційного.

Пропозицію поставлено на голосування.

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

10.

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного ХХІ сесії обласної ради VІІІ скликання.

 

1.      Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили».

Доповідає:      Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

2.      Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2023 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2022 року № 471-VІІІ (зі змінами).

Доповідає:      Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації.

3.  Про звіт про виконання обласного бюджету Харківської області за 2023 рік.

Доповідає:      Овсянніков Сергій Іванович директор Департаменту фінансів Харківської обласної військової адміністрації.

4.      Про затвердження регіональної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2024-2028 роки.

Доповідає:      Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

5.  Про виконання обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами).

Доповідає:      Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

6.  Про затвердження обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки.

Доповідає:      Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

7.  Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 728-VIII.

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївнав.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

8.      Про хід виконання у 2023 році Програми територіальної оборони Харківської області на 2022–2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VІІІ (зі змінами).

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

9.      Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VIII (зі змінами).

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександрович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

10.  Про хід виконання у 2023 році комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

Доповідає:      Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

11.  Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

Доповідає:      Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

12.  Про виконання Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 221-VІІІ (зі змінами).

Доповідає:      Погуляєва Томіла Володимирівна – начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради.

13.  Про затвердження Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2024-2026 роки.

Доповідає:      Погуляєва Томіла Володимирівна – начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради.

14.  Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIII (зі змінами), та затвердження Порядку надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їхніх повноважень.

Доповідає:      Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

15.  Про виконання програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 25-VІІІ (зі змінами).

Доповідає:      Ільяшенко Євген Миколайович – начальник відділу інформаційних технологій апарату Харківської обласної військової адміністрації.

16.  Про затвердження програми «Електронна Харківщина» на 2024-2026 роки.

Доповідає:      Ільяшенко Євген Миколайович – начальник відділу інформаційних технологій апарату Харківської обласної військової адміністрації.

17.              Про призначення Малигон Олени Іванівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

18.              Про призначення Банкожитенко Марини Анатоліївни  на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

19.   Про звільнення Шепелевої Тетяни Володимирівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ "ШАРІВКА"».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

20.    Про звільнення Дворніченка Олександра Вікторовича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР "СЛОБОЖАНСЬКИЙ"».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

21.  Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

22.  Про намір передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

23.  Про внесення змін до переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду» (зі змінами).

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

24.  Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами).  

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

25.  Про внесення змін до додатків 1, 2 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII (зі змінами).

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

26.  Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ», що пропонується до передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає:        Деменко Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації.

27.  Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФІЛАКТИКИ І БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».

Доповідає:      Деменко Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації.

28.  Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 2» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».    

Доповідає:      Деменко Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації.

29.  Про припинення комунального підприємства харківської обласної ради «харківські обласні комунікаційні системи» (код ЄДРПОУ 40041346) шляхом приєднання до обласного комунального підприємства харківської обласної ради «знахідка» (код ЄДРПОУ 14107244).

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

30.  Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає:        Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

31.  Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ "ЗЕЛЕНА ДІБРОВА"».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

32.  Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

33.  Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА  ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “БЕРЕГИНЯ”» і видів економічної діяльності (КВЕД).

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

34.              Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ».

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

35.  Про затвердження в новій редакції  Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ  «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» та видів економічної діяльності (КВЕД).

Доповідає:    Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

36.  Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ» і видів економічної діяльності (КВЕД).

Доповідає:      Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

37.  Про передачу земельної ділянки в постійне користування.

Доповідає:      Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

38.   Про хід виконання у 2023 році регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIII (зі змінами).

Доповідає:      Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

39.   Про виконання обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на об'єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області, на 2020-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1200-VІІ.

Доповідає:      Сокол Іван Володимировичдиректор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації.

40.   Про виконання регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 8-VІІІ (зі змінами).

Доповідає:      Сокол Іван Володимировичдиректор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації.

41.  Про виконання регіональної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області на період до 2023 року, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 328-VІІІ.

Доповідає:      Коновалова Ірина Василівнаголова комісії з припинення Управління транспорту Харківської обласної військової адміністрації.

42.  Про виконання Програми зайнятості населення Харківської області на період 2021-2023 років, затвердженої рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 56-VІІІ.

Доповідає:      Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації.

43.  Про виконання обласної Програми збереження архітектурної спадщини в Харківській області на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 червня 2018 року № 722-VІІ (зі змінами).

Доповідає:      Коротовських Антон Володимировичдиректор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації.

44.  Про хід виконання у 2023 році Програми створення страхового фонду документації Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 202-VІІІ.

Доповідає: Гриньова Юлія Сергіївна – начальник відділу цифрової трансформації Державного архіву Харківської області.

45.  Про виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Костін Олександр Олександрович – заступник директора Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації.

46.  Про хід виконання у 2023 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІІ (зі змінами).

Доповідає: Ананченко Костянтин Володимирович – начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної військової адміністрації.

47.  Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за друге півріччя 2022 року та 2023 рік.

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

48.  Про внесення змін до додатку 5 до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VІІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами).

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

49.  Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

50.  Про затвердження комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024-2027 роки.

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

51.              Про депутатські запити.

Інформує:   Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна – голова обласної ради.

52.  Різне.

 

ГОЛОВУЮЧА поінформувала, що проєкт порядку денного пленарного засідання сесії сформовано відповідно до розпорядження голови обласної ради від 05 лютого 2024 року № 15 із урахуванням пропозицій постійних комісій та депутатських фракцій.

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, зробив заяву щодо відсутності правових підстав для проведення Харківською обласною радою пленарних засідань сесій у режимі відеоконференції. Також звернув увагу присутніх, що рішенням Закарпатського окружного адміністративного суду по справі № 260/3101/23 за його позовом скасовано прийняте обласною радою рішення про присвоєння звання Почесного громадянина Харківської області депутату Олегу Каратуманову, як протиправне та винесено поза межами повноважень обласної ради. Повідомив, що судовим рішенням встановлено, що внесення на розгляд ради будь-яких питань під час дистанційних пленарних засідань у режимі відеоконференції суперечить чинному законодавству. Зауважив, що відповідно до статті 13 Закону України «Про судоустрій» судові рішення, що набрали законної сили, є обов’язковими для виконання всіма органами державної влади та місцевого самоврядування, посадовими і службовими особами. Також наголосив, що проведення пленарного засідання ХХІ сесії обласної ради VIII скликання 20 лютого 2024 року в режимі відеоконференції та розгляд на ньому в режимі онлайн  питань порядку денного виходить за рамки правового поля та встановлених законом повноважень Харківської обласної ради. У зв’язку із зазначеним, з метою дотримання вимог чинного законодавства депутат завбачив необхідність прийняття головою обласної ради, як головуючою, рішення щодо подальшого  ходу подій стосовно пленарного засідання сесії.

Кирило КЕРНЕС, депутат обласної ради, позафракційний, запропонував включити до порядку денного питання «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» у частині присвоєння цього звання Нестеренку Олександру Володимировичу, заступнику командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майору, кандидату юридичних наук; Федосенку Павлу Юрійовичу, командиру військової частини А0501 полковнику Збройних Сил України, Герою України; Хорошуну Едуарду Миколайовичу, начальнику Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (м. Харків) полковнику медичної служби Збройних Сил України, Герою України, заслуженому працівнику охорони здоров’я України, кандидату медичних наук. Також він запропонував виключити з порядку денного питання «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Голова обласної ради прокоментувала заяву Альберта КОНОНЕНКА. Також зазначила, що пленарне засідання ХХІ сесії обласної ради проводиться у законний спосіб відповідно до вимог чинного законодавства та Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання.

Людмила НЕМИКІНА, голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», запропонувала виключити проєкт рішення «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги, затвердженого рішенням обласної ради від 04 березня 2021 року № 43-VIII (зі змінами)» з порядку денного з метою уникнення дублювання заходів програм.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що дане питання вже виключено з порядку денного за результатами засідання ради керівників фракцій.

Сергій ЧЕБИШЕВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», прокоментував питання надання допомоги захисникам, які повернулися з полону.

За пропозицією депутатів голова обласної ради поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного ХХІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

Рішення прийнято.

Кирило КЕРНЕС, депутат обласної ради, позафракційний, запропонував включити до порядку денного питання «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» у частині присвоєння цього звання Нестеренку Олександру Володимировичу, заступнику командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майору, кандидату юридичних наук; Федосенку Павлу Юрійовичу, командиру військової частини А0501 полковнику Збройних Сил України, Герою України; Хорошуну Едуарду Миколайовичу, начальнику Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (м. Харків) полковнику медичної служби Збройних Сил України, Герою України, заслуженому працівнику охорони здоров’я України, кандидату медичних наук; а також виключити з порядку денного питання «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», прокоментував пропозицію Кирила КЕРНЕСА, додавши, що обмежувати присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» у воєнний час тільки особам, які є військовослужбовцями, не варто, адже є й інші особи, яких віднесено до різних категорій, що внесли великий вклад у боротьбу з агресором.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що на раді керівників фракцій надійшла пропозиція щодо направлення Експертній раді з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області» вищезазначеного проєкту рішення з метою доопрацювання і винесення його на наступне пленарне засідання сесії.

Кирило КЕРНЕС, депутат обласної ради, позафракційний, погодився із зауваженнями Романа СЕМЕНУХИ.

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Кирила КЕРНЕСА щодо включення до порядку денного питання «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"».

 

Голосували:

«за»

-

19;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

51.

Рішення не прийнято.

Кирило КЕРНЕС, депутат обласної ради, позафракційний, поставив запитання щодо можливості внесення проєкту рішення «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» до порядку денного.

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради, відповіла на поставлене запитання.

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Кирила КЕРНЕСА щодо виключення з порядку денного питання «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

Голосували:

«за»

-

6;

 

«проти»

-

14;

 

«утрим.»

-

15;

 

не голосувало

-

52.

Рішення не прийнято.

Кирило КЕРНЕС, депутат обласної ради, позафракційний, виступив із мотивів голосування.

ГОЛОВУЮЧА нагадала депутатам деякі положення Регламенту Харківської обласної ради.

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, виступив з мотивів голосування.

Кирило КЕРНЕС, депутат обласної ради, позафракційний, наголосив, що на засіданні постійної комісії він звертався з пропозицією щодо виключення пункту другого із проєкту рішення «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» і не пропонував зняття питання з розгляду.

ГОЛОВУЮЧА нагадала, що голосування за пропозицію щодо включення проєкту рішення «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» до порядку денного не набрало достатньої кількості голосів.

За пропозицією депутатів ГОЛОВУЮЧА поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного ХХІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного ХХІ сесії обласної ради VІІІ скликання» прийняти в цілому.

(Рішення № 781-VIІІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили».

 

 

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що до секретаріату надійшли заяви від депутатів обласної ради Вісхана ІСЛАМОВА, Миколи КУЦЕНКА та Василя АКУЛОВА, про те, що вони не будуть брати участі у голосуванні з даного питання з метою забезпечення дотримання вимог законів України «Про запобігання корупції» та «Про місцеве самоврядування в Україні» у частині врегулювання конфлікту інтересів.

 

Микола КУЦЕНКО, депутат обласної ради, депутатська фракція «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!»; Вісхан ІСЛАМОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція «СЛУГА НАРОДУ»; Василь АКУЛОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», підтвердили, що не будуть брати участі у голосуванні з даного питання з метою врегулювання конфлікту інтересів.

 

Сергій ЧЕРНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», повідомив, що також не буде брати участі у голосуванні з метою забезпечення дотримання вимог законів України «Про запобігання корупції» та «Про місцеве самоврядування в Україні» у частині врегулювання конфлікту інтересів.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподар-ських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 782-VІІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2023 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2022 року
№ 471-VІІІ (зі змінами)
.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2023 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2022 року № 471-VІІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 783-VІІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про звіт про виконання обласного бюджету Харківської області за 2023 рік.

 

 

 

Доповідає: Овсянніков Сергій Іванович – директор Департаменту фінансів Харківської обласної військової адміністрації.

 

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звіт про виконання обласного бюджету Харківської області за 2023 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 784-VІІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження регіональної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2024-2028 роки.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження регіональної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2024-2028 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 785-VІІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про виконання обласної програми розвитку
освіти «Новий освітній простір Харківщини»
на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами)
.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання обласної програми розвитку освіти "Новий освітній простір Харківщини"
на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 786-VІІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження обласної Програми розвитку освіти "Освіта незламної Харківщини" на 2024-2028 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 787-VІІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року
№ 728-VIII
.

 

 

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївнав.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 728-VIII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 788-VІІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2023 році Програми територіальної оборони Харківської області на 2022–2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VІІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2023 році Програми територіальної оборони Харківської області
на 2022–2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VІІІ (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 789-VІІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року
№ 365-VIII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександрович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області
на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VIII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 790-VІІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2023 році комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2023 році комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року
№ 1199-VII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 791-VІІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександровичдиректор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

 

Артур ТОВМАСЯН, депутат обласної ради, позафракційний, повідомив, що записувався на виступи з 8 та 9 питань порядку денного, а саме: «Про хід виконання у 2023 році Програми територіальної оборони Харківської області на 2022–2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VІІІ (зі змінами)»; «Про внесення змін до Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 16 лютого 2022 року № 365-VIII (зі змінами)»,  проте внаслідок технічного збою запис не відбувся, тож, запропонував заслухати доповіді з цих питань.

 

Андрій ПОЖИДАЄВ, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації, доповів із зазначених питань.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Артур ТОВМАСЯН, депутат обласної ради, позафракційний.

Роман СЕМЕНУХА, заступник голови Харківської обласної військової адміністрації, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», доповнив відповідь Андрія ПОЖИДАЄВА.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року
№ 1199-VII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 792-VІІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року
№ 221-VІІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Погуляєва Томіла Володимирівна – начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

3.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 221-VІІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 793-VІІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2024-2026 роки.

 

 

 

Доповідає: Погуляєва Томіла Володимирівна – начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2024-2026 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 794-VІІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIII (зі змінами), та затвердження Порядку надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їхніх повноважень.

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки", затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIII
(зі змінами), та затвердження Порядку надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їхніх повноважень
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 795-VІІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про виконання програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня
2020 року № 25-VІІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ільяшенко Євген Миколайович – начальник відділу інформаційних технологій апарату Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання програми інформатизації Харківської області "Електронна Харківщина" на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 25-VІІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 796-VІІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження програми «Електронна Харківщина» на 2024-2026 роки

 

 

 

Доповідає: Ільяшенко Євген Миколайович – начальник відділу інформаційних технологій апарату Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження програми "Електронна Харківщина" на 2024-2026 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 797-VІІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Малигон Олени Іванівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Малигон Олени Іванівни
на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ"
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 798-VІІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Банкожитенко Марини Анатоліївни  на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Банкожитенко Марини Анатоліївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 799-VІІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Шепелевої Тетяни Володимирівни
з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ "ШАРІВКА"».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Шепелевої Тетяни Володимирівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ «ШАРІВКА»"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 800-VІІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Дворніченка Олександра Вікторовича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР "СЛОБОЖАНСЬКИЙ"».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Дворніченка Олександра Вікторовича з посади директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "МОЛОДІЖНИЙ АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР «СЛОБОЖАНСЬКИЙ»"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 801-VІІI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Запитання доповідачеві поставили:

Ростислав ЛІТВІНОВ, депутат обласної ради, позафракційний;

Сергій ЧЕРНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!».

Ілля КРЮЧКОВ, начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради, відповів на запитання Ростислава ЛІТВІНОВА.

Андрій ГНАТУШОК, начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, відповів на запитання Сергія ЧЕРНОВА.

Віктор БОГДАН, в.о. директора Департаменту капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації, відповів на запитання депутатів.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 802-VІІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про намір передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Євгеній ВОДОВОЗОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»;

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради, яка запропонувала провести нараду з представниками профільних комісій, депутатських фракцій і груп задля вивчення ситуації, що склалася з орендою об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

Олександр СКОРИК, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Алла РОЙТБЛАТ, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Станіслав КОСІНОВ, заступник голови постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», який запропонував скликати робочу групу з метою перевірки ефективності використання майна комунальної власності;

Андрій ГНАТУШОК, начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради;

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний.

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради, дала доручення виконавчому апарату обласної ради підготувати проєкт розпорядження голови обласної ради щодо створення робочої групи з метою перевірки ефективності використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, переданого в оренду, та інвентаризації вільних площ, придатних для передачі в оренду за даними балансоутримувачів.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про намір передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 803-VІІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року
№ 125-VIII «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду»
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII "Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду" (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 804-VІІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатку 1 "Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області" та додатку 2 "Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області" до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 805-VІІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатків 1, 2 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатків 1, 2 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року
№ 1225-VII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 806-VІІI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ», що пропонується до передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Деменко Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання єдиного (цілісного) майнового комплексу ДЕРЖАВНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОТЕЗУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ", що пропонується до передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 807-VІІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФІЛАКТИКИ І БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».

 

 

 

Доповідає: Деменко Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації.

 

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

78;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФІЛАКТИКИ І БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ" шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 808-VІІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ
РАДИ «ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 2» шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ».

 

 

 

Доповідає: Деменко Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації.

 

В обговоренні питання взяли участь:

Сергій ЧЕРНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»;

Андрій ГНАТУШОК, начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради;

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

70;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 2" шляхом приєднання до КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 809-VІІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ"
(код ЄДРПОУ 40041346) шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ЗНАХІДКА"
(код ЄДРПОУ 14107244).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

 

 

 

В обговоренні питання взяли участь:

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний;

Сергій ЧЕБИШЕВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», який запропонував ліквідувати КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ» замість його реорганізації;

Сергій ЖУКОВ, голова постійної комісії з питань інформаційної політики, зв’язків з громадськістю та цифрової трансформації, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Валерія ДЗЮБА, заступник голови обласної ради;

Сергій ЧЕРНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»;

Сергій БАЦКО, директор КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ»;

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ»;

Олена КОВАЛЬОВА, заступник начальника управління з питань комунальної власності, начальник відділу фінансового контролю виконавчого апарату обласної ради;

Ростислав ЛІТВІНОВ, депутат обласної ради, позафракційний.

Слово для репліки було надано:

Сергію ЧЕБИШЕВУ, депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Роману СЕМЕНУСІ, депутату обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ»;

Альберту КОНОНЕНКУ, депутату обласної ради, позафракційному, який запропонував провести службове розслідування стосовно діяльності керівника КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ»;

Сергію ЧЕБИШЕВУ, депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», який запропонував не підтримувати поданий проєкт рішення, а КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ» - ліквідувати;

Валерії ДЗЮБІ, заступнику голови обласної ради, яка запропонувала підтримати проєкт рішення.

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, голова обласної ради, дала протокольне доручення виконавчому апарату обласної ради – підготувати юридичну довідку щодо підстав для проведення службового розслідування стосовно керівників обласних підприємств, установ та закладів, що знаходяться у спільній власності територіальних громад області.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

60;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

11.

Рішення не прийнято.

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 810-VІІI додається)

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ "ЗЕЛЕНА ДІБРОВА"».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до видів
економічної діяльності (КВЕД) КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ «ЗЕЛЕНА ДІБРОВА»"»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 811-VІІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 812-VІІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “БЕРЕГИНЯ”» і видів економічної діяльності (КВЕД).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “БЕРЕГИНЯ”» і видів економічної діяльності (КВЕД)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 813-VІІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження в новій редакції
Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ».

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження в новій редакції
Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ"
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 814-VІІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження в новій редакції
Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» та видів економічної діяльності (КВЕД).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження в новій редакції
Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ" та видів економічної діяльності (КВЕД)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 815-VІІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження в новій редакції
Статуту КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ» і видів економічної діяльності (КВЕД).

 

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

70;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

7;

 

не голосувало

-

1.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження в новій редакції
Статуту КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ" і видів економічної діяльності (КВЕД)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 816-VІІI додається)

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про передачу земельної ділянки в постійне користування.

 

 

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про передачу земельної ділянки в постійне користування» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 817-VІІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2023 році регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року
№ 14-VIII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександрович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2023 році регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 818-VІІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про виконання обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на об'єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області,
на 2020-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1200-VІІ.

 

 

 

Доповідає: Сокол Іван Володимировичдиректор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на об'єктах масового перебування людей, розташованих у Харківській області, на 2020-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1200-VІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 819-VІІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про виконання регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 8-VІІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Сокол Іван Володимировичдиректор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 8-VІІІ
(зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 820-VІІI додається)

 

41.

СЛУХАЛИ:

Про виконання регіональної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області на період до 2023 року, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 328-VІІІ.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівнаголова комісії з припинення Управління транспорту Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання регіональної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області на період до 2023 року, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 328-VІІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 821-VІІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Програми зайнятості населення Харківської області на період 2021-2023 років, затвердженої рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 56-VІІІ.

 

 

 

Доповідає: Коновалова Ірина Василівна – заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Програми зайнятості населення Харківської області на період
2021-2023 років, затвердженої рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 56-VІІІ
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 822-VІІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про виконання обласної Програми збереження архітектурної спадщини в Харківській області
на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 червня 2018 року № 722-VІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Коротовських Антон Володимирович – директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання обласної Програми збереження архітектурної спадщини в Харківській області на 2018-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 07 червня 2018 року № 722-VІІ
(зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 823-VІІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2023 році Програми створення страхового фонду документації Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 202-VІІІ.

 

 

 

Доповідає: Гриньова Юлія Сергіївна – начальник відділу цифрової трансформації Державного архіву Харківської області.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2023 році Програми створення страхового фонду документації Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 202-VІІІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 824-VІІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Костін Олександр Олександрович – заступник директора Департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про виконання Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 822-VІІ (зі змінами)»
прийняти в цілому.

 

(Рішення № 825-VІІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у 2023 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року
№ 819-VІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Ананченко Костянтин Володимирович – начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у 2023 році соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019-2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 826-VІІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за друге півріччя 2022 року та 2023 рік.

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, запропонував заслухати звіт постійної комісії обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування.

Олег КАРАТУМАНОВ, голова постійної комісії обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», доповів про роботу постійної комісії за друге півріччя 2022 року та 2023 рік.

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, поставив запитання  Олегу КАРАТУМАНОВУ.

Олег КАРАТУМАНОВ, голова постійної комісії обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», надав відповідь Альберту КОНОНЕНКУ.

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, виступив із пропозицією щодо доопрацювання Регламенту Харківської обласної ради в частині проведення пленарних засідань сесій обласної ради у режимі онлайн.

ГОЛОВУЮЧА звернулася до постійної комісії обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування з проханням визначитися щодо необхідності внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання, що запропоновані депутатом Альбертом КОНОНЕНКОМ.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звіти постійних комісій обласної ради про роботу за друге півріччя 2022 року та 2023 рік» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 827-VІІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку 5 до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VІІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради»
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

Ростислав ЛІТВІНОВ, депутат обласної ради, позафракційний, та Світлана ЕСТЕРОВСЬКА, заступниця голови постійної комісії обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області, позафракційна, повідомили, що не будуть брати участі в обговоренні та голосуванні за дане питання з метою забезпечення дотримання вимог законів України «Про запобігання корупції» та «Про місцеве самоврядування в Україні» у частині врегулювання конфлікту інтересів.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

59;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

12.

Рішення не прийнято.

 

Сергій ГЛАДКОСКОК, депутат обласної ради, позафракційний, запропонував повернутися до розгляду питання 48 «Про внесення змін до додатку 5 до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VІІІ "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)» у зв’язку з технічними негараздами при голосуванні.

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Сергія ГЛАДКОСКОКА щодо повернення до розгляду 48 питання.

Голосували:

«за»

-

59;

 

«проти»

-

4;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

10.

Рішення прийнято.

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатку 5 до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VІІІ «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради»
(зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

60;

 

«проти»

-

3;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

11.

Рішення не прийнято.

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний.

Олег СИНЄГУБОВ, начальник Харківської обласної військової адміністрації, доповнив відповідь Ольги БЕЗПАЛОВОЇ, директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

70;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про створення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 828-VІІI додається)

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024-2027 роки.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

Запитання доповідачеві поставив:

Ростислав ЛІТВІНОВ, депутат обласної ради, позафракційний.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

71;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024-2027 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 829-VІІI додається)

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна – голова обласної ради.

Депутатських запитів до виконавчого апарату обласної ради не надійшло.

52. СЛУХАЛИ: Різне.

ГОЛОВУЮЧА у розділі «Різне» надала слово для виступу Вікторії КІНЗБУРСЬКІЙ, народній депутатці України.

Олег СИНЄГУБОВ, начальник Харківської обласної військової адміністрації, прокоментував виступ Вікторії КІНЗБУРСЬКОЇ.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що наразі на пленарному засіданні сесії присутні лише 58 депутатів і немає кворуму, тож, зазначила, що проєкт звернення до Кабінету Міністрів України щодо стану доріг у Харківській області буде надіслано всім депутатам на погодження.

Також голова обласної ради надала слово Олександру СКОРИКУ, депутату обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ».

ГОЛОВУЮЧА подякувала депутатам та виконавчому апарату обласної ради за плідну роботу, побажала міцного здоров’я, терпіння та найскорішої Перемоги.

Голова обласної ради оголосила пленарне засідання XХІ сесії VIІI скликання закритим.

 

Голова обласної ради                                         Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

 

Секретаріат пленарного засідання:

депутат обласної ради, позафракційний                             Андрій СТРОНОВ

 

депутат обласної ради

від депутатської фракції партії

«БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»                   Світлана РОТАЧ

 

Марина Федотова 715 72 28