ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина за здорове харчування!»

 

          1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

          Проєкт рішення розроблено з метою затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина за здорове харчування!». Порядок здійснення інтерактивних заходів щодо формування здорових харчових звичок для дітей шкільного віку розроблений до пункту 12.1 Комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024  2027 роки затверджений Харківською обласною радою від 20 лютого 2024 року № 829-VIII.

 

          2. Мета і завдання прийняття рішення.

          Наявність рішення Харківської обласної ради «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина за здорове харчування!» сприятиме: сформуванню у дітей уявлення про правильне харчування як складової частини здорового способу життя, виховання культури харчування, культури поведінки під час прийому їжі.

 

          3. Загальна характеристика та основні положення проєкту рішення.

          Проєкт рішення Харківської обласної ради «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина за здорове харчування!» визначає терміни та етапи відзначення, нагородження та оприлюднення  результатів.

 

4. Правові аспекти.

          Цей проєкт рішення Харківської обласної ради ґрунтується на нормах:

Конституція України, Закони України «Про систему громадського здоров'я», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про місцеве самоврядування в Україні» відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада обласна рада.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування.

          Реалізація рішення потребує виділення коштів у 2024 – 2027 роках з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад.

 

6. Громадське обговорення.

          Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

 

 

 

7. Запобігання корупції.

          У проєкті рішення відсутні правила і процедури, що можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

8. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення.

          Прийняття рішення Харківською обласною радою «Про затвердження Порядку проведення обласного конкурсу «Харківщина за здорове харчування!» сприятиме формуванню в учасників освітнього процесу позитивного іміджу здорового, корисного та якісного харчування як запоруку власного здоров’я, формуванню навичок культури харчування.

 

 

Директор Департаменту                                                             Ольга БЕЗПАЛОВА