ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Рішення обласної ради 

від «___» ______  2024 року № _______

(_____сесія _____ скликання)

 

 

 

 

Положення

про обласний конкурс на отримання стипендії імені Героя України Станіслава Партали для здобувачів освіти в закладах освіти

Харківської області

 

 

І. Загальні положення

                                                                                                  

1. Це Положення визначає механізм організації та проведення обласного конкурсу на отримання  стипендії імені Героя України Станіслава Партали для здобувачів освіти в  закладах освіти Харківської області (далі – Конкурс).

2. Кандидатами на отримання стипендії імені Героя України Станіслава Партали для здобувачів освіти в закладах освіти Харківської області (далі –  Стипендія) можуть бути:

учні закладів загальної середньої (7-11(12) класи), професійної (професійно-технічної) освіти, які мають вагомі результати успішності з предмета «Захист України», високі досягнення в оволодінні військово-прикладними навичками; досягнення, що є прикладом героїзму та самопожертви;  посіли призові місця в обласних або Всеукраїнських етапах військово-патріотичних ігор, змагань, конкурсів тощо.

 

                                                                                                   3. Кандидати на отримання Стипендії визначаються педагогічними радами закладів загальної середньої і професійної  (професійно-технічної) освіти Харківської області.

 

                                                                                                   4. Для участі в Конкурсі уповноважені представники закладів освіти подають такі документи щодо кандидатів на отримання Стипендії:

                рекомендаційний лист;

                                                                                                   довідку закладу освіти, що підтверджує місце навчання кандидата на отримання Стипендії (далі – Кандидат);

                                                                                                   рішення педагогічної  ради закладу освіти, у якому навчається Кандидат;

                                                                                                   довідку про навчальну успішність;

                                                                                                   копію документа, що посвідчує особу Кандидата;

                                                                                                   реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).     Кандидати, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, подають копію паспорта з відміткою про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

                                                                                                   інформацію про номер телефону та адресу електронної пошти Кандидата;

                                                                                                   матеріали, що підтверджують вагомі результати успішності з предмета «Захист України»; високі досягнення в оволодінні військово-прикладними навичками; досягнення, що є прикладом героїзму та самопожертви; грамоти, дипломи про перемогу в обласних або Всеукраїнських етапах військово-патріотичних ігор, змагань, конкурсів тощо  (за останній рік);

                                                                                                   матеріали, які  підтверджують здобутки у військовій та фізичній підготовці  за останній рік (фото-, відео- або матеріали медіа, грамоти, дипломи, кубки тощо);

                                                                                                   посилання на профіль у соціальних мережах (за наявності);

                                                                                                   довідку про реквізити розрахункового рахунка, відкритого в банку на ім’я Кандидата (за стандартом IBAN).

 

          5. Обробка персональних даних претендентів на призначення Стипендії здійснюється з урахуванням Закону України «Про захист персональних даних».  

          6. Особа, яка  брала участь у Конкурсі і отримала стипендію, не може подавати документи на участь у  Конкурсі повторно.

 

          7. Документи подаються до 15 вересня року, в якому проводиться Конкурс, до  стипендіальної комісії, утвореної відповідно до цього Положення.                   

 

 

ІІ. Порядок утворення та роботи стипендіальної комісії

                                                                                                  

                                                                                                   1. Для розгляду документів, поданих відповідно до пункту 4 розділу І цього Положення, утворюється стипендіальна комісія в кількості не менше 7 осіб.  Персональний склад стипендіальної комісії затверджується розпорядженням голови (начальника)  Харківської обласної державної (військової) адміністрації.

 

                                                                                                   2. Основним завданням стипендіальної комісії є проведення конкурсного відбору Кандидатів та визначення переможців на отримання  Стипендії.

 

                                                                                                   3. До складу стипендіальної комісії входять голова, заступник голови, секретар, члени комісії. Склад стипендіальної комісії формується з представників Харківської обласної ради, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації, представників громадських організацій.

 

                                                                                                   4. Робота стипендіальної комісії проводиться у формі засідань. Засідання стипендіальної комісії є правоможним, якщо в її роботі бере участь не менше 2/3 її персонального складу. Засідання стипендіальної комісії проводить  голова, а в разі його відсутності – заступник голови.

 

                                                                                                   5. Рішення стипендіальної комісії приймаються. більшістю голосів присутніх на засіданні членів стипендіальної комісії шляхом відкритого голосування та оформлюється протоколом. У разі рівного розподілу голосів голос  головуючого на засіданні  є вирішальним.

                                                                                                   Члени стипендіальної комісії можуть брати участь у засіданні дистанційно з використанням можливостей інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій, зокрема через відеоконференцзв’язок, за умови забезпечення їх належної аутентифікації.

 

                6. Стипендіальна комісія здійснює свою діяльність на принципах законності, незалежності, неупередженості, доброчесності, толерантності, професіоналізму, колегіальності, об’єктивності та обґрунтованості прийнятих нею рішень.

 

                                                                                                   7. Члени стипендіальної комісії під час голосування або обговорення інформації щодо кандидатів не можуть мати реального чи потенційного конфлікту інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

 

 

 

ІІІ. Порядок виплати  Стипендії

 

1. Стипендія Кандидатам призначається щороку – до Дня захисників і захисниць України (01 жовтня), на підставі рішення стипендіальної комісії.

  Усього призначається 10 (десять) Стипендій на один календарний рік у розмірі 15 000 грн кожна.

 

2. Виплата Стипендій здійснюється Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації  за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті Харківської області на реалізацію регіональної Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2024 – 2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року  № 785-VIII.

 

3. Стипендії виплачуються Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації шляхом перерахування коштів на розрахункові рахунки стипендіатів, відкриті у банківських установах.

 

4. Установити, що з суми Стипендії здійснюється утримання для сплати податків та інших обов’язкових платежів у порядку і розмірах, установлених законодавством.

 

 

 

 

5. Складання та подання бюджетної та фінансової звітності про використання коштів на виплату Стипендій, а також контроль за їх цільовим та ефективним використанням, здійснюється Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації в установленому законодавством порядку.

 

 

Керуючий справами виконавчого

апарату обласної ради                                                         Оксана МАЛИШЕВА