ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

17 травня 2024 року                                                                                       61

 

 

Про скликання позачергової  XХІІІ сесії
обласної ради VIII скликання

 

Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання, враховуючи Указ Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», згідно з розпорядженням голови обласної ради
від 15 грудня 2023 року № 149 «
Про застосування онлайн-сервісу та електронно-інформаційного ресурсу у роботі Харківської обласної ради»:

 

1.  Скликати позачергову ХХІІІ сесію Харківської обласної ради
VIII скликання в режимі відеоконференції.
 

 

2.  Провести пленарне засідання позачергової ХХІІІ сесії 21 травня 2024 року о 10.00.

 

3.  У разі настання виняткових випадків, залишаю за собою право змінити дату і час проведення пленарного засідання позачергової ХХІІІ сесії обласної ради. 

 

4.   Винести на позачергову XХІІІ сесію обласної ради VІІІ скликання такі питання:

 

4.1.    Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIIІ (зі змінами), з метою спрямування коштів обласного бюджету на підтримку сил безпеки й оборони України.

 

4.2.    Про затвердження регіональної Програми розвитку закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування на 2024-2028 роки.

 

4.3.    Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII.

 

4.4.    Про затвердження Порядку надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати за навчання захисникам і захисницям України, які є мешканцями Харківської області та здобувають вищу освіту у закладах вищої освіти Харківської області за рахунок власних коштів.

 

4.5.    Про затвердження Порядку виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень/національного мультипредметного тесту.

 

4.6.    Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на оснащення опорних закладів загальної середньої освіти та академічних ліцеїв шкільними автобусами.

 

4.7.    Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні (отриманні рекреаційних послуг) на території Харківської області.

 

4.8.    Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на часткову грошову компенсацію за виготовлення та встановлення пам’ятних знаків (надгробків) на могилах загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

 

4.9.    Про затвердження Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями Харківської області.

 

4.10.                    Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 728-VIII (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату винагороди як заохочення кращим спортсменам Харківської області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів.

 

4.11.                     Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

 

4.12.                     Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

4.13.                     Про надання згоди для отримання містобудівних умов та обмежень.

 

4.14.                     Про звільнення Янка Юрія Володимировича з посади директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

 

4.15.                     Про призначення Янка Юрія Володимировича на посаду  директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

 

4.16.                     Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

4.17.                     Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб'єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили» (зі змінами).

 

4.18.                     Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Харківській області.

 

4.19.                     Про утворення тимчасової контрольної комісії Харківської обласної ради з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області.

 

4.20.                     Про депутатські запити.

 

4.21.                     Різне.

 

5.  Виконавчому апарату обласної ради довести дане розпорядження до відома депутатів обласної ради.

 

6.  Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Голова обласної ради                                           Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО