Пояснювальна записка

до проєкту рішення обласної ради

«Про хід виконання у 2023 році обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021 – 2026 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 10 червня 2021 року № 140-VIII (зі змінами)»

 

1.                  Обґрунтування необхідності прийняття акта

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності заслухати звіт про хід виконання у 2023 році обласної цільової Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2021 – 2026 роки, затвердженої рішенням сесії Харківської обласної ради від 10 червня 2021 року № 140-VIII (зі змінами) (далі – Програма) та надалі продовжити роботу з реалізації заходів Програми протягом наступних трьох років.

 

2.                  Цілі і завдання прийняття акта

Звіт про хід виконання у 2023 році Програми виноситься на розгляд сесії обласної ради з метою звітування перед громадою Харківщини про проведену роботу по Програмі.

 

3. Загальна характеристика та основні положення акта

Відповідно до проєкту рішення пропонується звіт по Програмі узяти до відома та надалі продовжити роботу з реалізації заходів Програми.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

У даній сфері правового регулювання діють Закони України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Орієнтовні обсяги фінансування на 2023 рік на реалізацію заходів Програми склали 6 630 тис. грн., передбачено та використано за рахунок коштів обласного бюджету у 2023 році 984 560 грн.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проєкту рішення надасть можливість продовжити роботу з реалізації заходів Програми.

 

 

 

Директор Департаменту масових

комунікацій та забезпечення доступу

до публічної інформації Харківської

обласної державної (військової) адміністрації                       Ярослава БЕРЕЖНА