ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА”»

 

До Харківської обласної ради звернулася директорка КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» від 06 березня 2024 року № 01-05/50 (вхідний номер обласної ради 3053/01-37 від 18 квітня 2024 року) щодо затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА».

Рішенням сесії Харківської міської ради від 26.01.2024 № 536/24 «Про впорядкування найменувань об’єктів топонімії» вулицю Пушкінську у місті Харкові перейменовано на вулицю Григорія Сковороди. У зв’язку з цим виникла необхідність внесення змін до статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА».

Згідно із частиною першою статті 19 Закону України «Про культуру» заклади культури різних організаційно-правових форм господарювання і форм власності утворюються та провадять діяльність відповідно до законодавства та цілей, передбачених їхніми статутами (положеннями).

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини першої статті 19 Закону України «Про культуру», враховуючи рішення сесії Харківської міської ради від 26.01.2024 № 536/24 «Про впорядкування найменувань об’єктів топонімії» підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА”».

 

 

 

Начальник управління

з питань  комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                          Андрій ГНАТУШОК