ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

______ сесія VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

ПРОЄКТ

Від ____________2024 року                                                                  ___-VIII

 

 

 

Про тимчасове звільнення  орендаря від сплати орендної плати

Відповідно до пунктів 19, 20 частини першої статті 43, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 127 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 червня 2020 року № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (зі змінами), на підставі звернень фізичної особи – підприємця СКРИПКИ Лідії Іванівни та ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА» щодо звільнення від сплати орендної плати через істотне пошкодження об’єкта оренди внаслідок дії обставин непереборної сили, які настали після підписання сторонами акта приймання-передачі об’єкта до відновлення об’єкта до того стану, в якому він перебував до настання таких обставин, згідно з висновками та рекомендаціями постійної комісії обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області,  – обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Тимчасово звільнити фізичну особу – підприємця СКРИПКУ Лідію Іванівну за договором оренди № 351 Н комунального майна від 14 вересня 2018 року (зі змінами) від сплати орендної плати з 01 січня 2023 року до відновлення об’єкта оренди до того стану,  в якому він перебував до настання таких обставин.

 

2. Управлінню з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради вжити заходів щодо здійснення  відповідного перерахунку орендної плати  з урахуванням звільнення орендаря від сплати за оренду на період, зазначений у пункті 1 даного рішення.

3. Після позитивних висновків постійних комісій обласної ради: з питань спільної власності територіальних громад області; з питань бюджету, доручити голові обласної ради видавати розпорядження щодо тимчасового звільнення орендарів від сплати орендної плати за договорами оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області через істотне пошкодження об’єктів оренди внаслідок дії обставин непереборної сили, які настали після підписання сторонами акта приймання-передачі об’єктів до відновлення об’єктів до того стану, в якому вони перебували до настання таких обставин.

 

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області.

 

 

 

 Голова обласної ради                                      Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО