ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

ХХІІІ сесія VІІІ скликання

П Р О Т О К О Л   № 23

                                                                                                             м. Харків                                                                                   від 21 травня 2024 року

                                                                                         10-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

Пленарне засідання сесії відбулося у режимі відеоконференції
із застосуванням системи електронного голосування «Голос».

Вела пленарне засідання позачергової ХХІІІ сесії голова Харківської обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО.

Голова обласної ради повідомила, що пленарне засідання позачергової ХХІІІ сесії обласної ради VІІІ скликання проводиться у режимі відеоконференції із застосуванням системи електронного голосування «Голос». Запис (реєстрація) депутатів, які приєдналися до участі у пленарному засіданні сесії, відбувався
(-лася) також у режимі відеоконференції.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 80 депутатів (підключилися у системі електронного голосування «Голос» – 86 депутатів).

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО оголосила пленарне засідання позачергової ХХІІІ сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання відкритим.

Голова обласної ради поінформувала, що в роботі пленарного засідання позачергової ХХІІІ сесії беруть участь начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег СИНЄГУБОВ, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр ФІЛЬЧАКОВ, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир ТИМОШКО, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем АСТАХОВ, в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Станіслав ГРАЖЕВСЬКИЙ.

ГОЛОВУЮЧА надала слово для інформування про оперативну ситуацію на території Харківської області щодо російського вторгнення в Україну начальнику Харківської обласної військової адміністрації Олегу СИНЄГУБОВУ.

Голова обласної ради повідомила депутатам, що до обласної ради надійшли повідомлення та постанови Харківської обласної територіальної виборчої комісії від 17 травня 2024 року про визнання обраними та реєстрацію депутатів Харківської обласної ради.

Слово для оголошення постанов та повідомлень надано Анастасії ЛУЧИН, голові Харківської обласної територіальної виборчої комісії.

Анастасія ЛУЧИН, голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії, повідомила, що відповідно до:

- постанови Харківської обласної територіальної виборчої комісії від 17 травня 2024 року № 09/2024 визнано обраними депутатами Харківської обласної ради від РЕГІОНАЛЬНОЇ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» СТАЛІНСЬКОГО Дмитра Віталійовича та БОРОВСЬКУ Світлану Василівну;

- постанови Харківської обласної територіальної виборчої комісії від 17 травня 2024 року № 10/2024 визнано обраним депутатом Харківської обласної ради від РЕГІОНАЛЬНОЇ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» КОШЕЛЕНКА  Віталія Анатолійовича;

- постанови Харківської обласної територіальної виборчої комісії від 17 травня 2024 року № 11/2024 визнано обраним депутатом Харківської обласної ради від РЕГІОНАЛЬНОЇ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» ЛЕЛЮКА Олександра Олександровича;

- постанови Харківської обласної територіальної виборчої комісії від 17 травня 2024 року № 15/2024 визнано обраним депутатом Харківської обласної ради від РЕГІОНАЛЬНОЇ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» КАПЛІЄНКО Ірину Сергіївну.

Також оголосила постанови Харківської обласної територіальної виборчої комісії від 17 травня 2024 року № 16/2024, № 17/2024, № 18/2024, № 19/2024, № 20/2024 про реєстрацію депутатами Харківської обласної ради зазначених вище осіб.

ГОЛОВУЮЧА запропонувала взяти цю інформацію до відома та побажала новообраним депутатам плідної роботи на благо Харківщини.

Голова обласної ради відповідно до статті 6 Закону України "Про прокуратуру" надала слово для інформування про результати діяльності керівнику Харківської обласної прокуратури ФІЛЬЧАКОВУ Олександру Васильовичу.

У зв’язку із технічним збоєм у системі відеоконференції ГОЛОВУЮЧА оголосила технічну перерву на 15 хвилин.

 

Після перерви.

ФІЛЬЧАКОВ Олександр Васильович, керівник Харківської обласної прокуратури, продовжив свою доповідь стосовно результатів діяльності обласної прокуратури.

ГОЛОВУЮЧА відповідно до статті 9 Закону України "Про Національну поліцію" надала слово начальнику Головного управління Національної поліції у Харківській області ТИМОШКУ Володимиру Володимировичу для інформування про свою діяльність у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку.

ГОЛОВУЮЧА запропонувала депутатам провести реєстрацію.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 77 депутатів.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради VІІІ скликання за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

Голова обласної ради запропонувала обрати секретаріат у складі депутатів обласної ради Світлани РОТАЧ від депутатської фракції партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» та Андрія СТРОНОВА, позафракційного.

Пропозицію поставлено на голосування.

Голосували:

«за»

-

73;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

Рішення прийнято.

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного позачергової ХXІІІ сесії обласної ради VІІІ скликання.

 

1.  Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIIІ (зі змінами), з метою спрямування коштів обласного бюджету на підтримку сил безпеки й оборони України.

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

2.  Про затвердження регіональної Програми розвитку закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування на 2024-2028 роки.

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

3.  Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII.

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

4.  Про затвердження Порядку надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати за навчання захисникам і захисницям України, які є мешканцями Харківської області та здобувають вищу освіту у закладах вищої освіти Харківської області за рахунок власних коштів.

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

5.  Про затвердження Порядку виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень / національного мультипредметного тесту.

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

6.  Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на оснащення опорних закладів загальної середньої освіти та академічних (профільних) ліцеїв шкільними автобусами.

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

7.  Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні (отриманні рекреаційних послуг) на території Харківської області.

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

8.  Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на часткову грошову компенсацію за виготовлення та встановлення пам’ятних знаків (надгробків) на могилах загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

9.  Про затвердження Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями Харківської області.

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

10.  Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на
2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 728-VIII (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату винагороди як заохочення кращим спортсменам Харківської області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів.

 

Доповідає: Пуль Олег Миколайович – начальник Управління у справах ветеранів Харківської обласної військової адміністрації.

 

11.   Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександрович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

 

12.  Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

13.  Про надання згоди для отримання містобудівних умов та обмежень.

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

14.  Про звільнення Янка Юрія Володимировича з посади директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

15.  Про призначення Янка Юрія Володимировича на посаду директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

16.  Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

17.  Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб'єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили» (зі змінами).

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

18.  Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Харківській області.

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

19.  Про утворення тимчасової контрольної комісії Харківської обласної ради з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області.

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

20.  Про депутатські запити.

 

Інформує: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна – голова обласної ради.

 

21.   Різне.

 

ГОЛОВУЮЧА поінформувала, що проєкт порядку денного пленарного засідання позачергової сесії сформовано відповідно до розпорядження голови обласної ради від 17 травня 2024 року № 61 із урахуванням пропозицій депутатських фракцій і постійних комісій.

За пропозицією депутатів голова обласної ради поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного позачергової ХXІІІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування за основу.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

Рішення прийнято.

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, повідомив, що з метою забезпечення дотримання вимог законів України «Про запобігання корупції», «Про статус депутатів місцевих рад» та Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання у частині врегулювання конфлікту інтересів не брав участь у попередньому голосуванні, а також не братиме участі в обговоренні та голосуванні з питання «Про затвердження порядку денного позачергової ХXІІІ сесії обласної ради VІІІ скликання», а також з питання 18 «Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Харківській області».

За пропозицією депутатів ГОЛОВУЮЧА поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного позачергової ХXІІІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного позачергової ХXІІІ сесії обласної ради  VІІІ скликання» прийняти в цілому.

(Рішення № 836-VIІІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIIІ (зі змінами), з метою спрямування коштів обласного бюджету на підтримку сил безпеки й оборони України.

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна – керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022–2024 роки», затвердженої рішенням обласної ради від 23 вересня 2021 року № 203-VIIІ
(зі змінами), з метою спрямування коштів обласного бюджету на підтримку сил безпеки й оборони України
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 837-VІІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження регіональної Програми розвитку закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування на 2024-2028 роки.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

Слово для виступу надано Ігорю ЗАХАРЧЕНКУ, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження регіональної Програми розвитку закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування на 2024-2028 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 838-VІІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

 

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 839-VІІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати за навчання захисникам і захисницям України, які є мешканцями Харківської області та здобувають вищу освіту у закладах вищої освіти Харківської області за рахунок власних коштів.

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

Сергій ЧЕБИШЕВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», поставив запитання доповідачу з питання 2 порядку денного «Про затвердження регіональної Програми розвитку закладів позашкільної освіти спортивного та фізкультурно-оздоровчого спрямування на 2024-2028 роки».

 

Слово для виступу надано Руслану ДЕЙНЕЦІ, секретарю постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти та духовності, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення «Про затвердження Порядку надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати за навчання захисникам і захисницям України, які є мешканцями Харківської області та здобувають вищу освіту у закладах вищої освіти Харківської області за рахунок власних коштів» поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати за навчання захисникам і захисницям України, які є мешканцями Харківської області та здобувають вищу освіту у закладах вищої освіти Харківської області за рахунок власних коштів» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 840-VІІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень / національного мультипредметного тесту.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку виплати грошової винагороди випускникам закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів при проходженні зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень / національного мультипредметного тесту» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 841-VІІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на оснащення опорних закладів загальної середньої освіти та академічних (профільних) ліцеїв шкільними автобусами.

 

 

 

Доповідає: Безпалова Ольга Ігорівна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на оснащення опорних закладів загальної середньої освіти та академічних (профільних) ліцеїв шкільними автобусами» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 842-VІІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні (отриманні рекреаційних послуг) на території Харківської області.

 

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на відшкодування особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час захисту Батьківщини, частини вартості отриманих послуг при самостійному санаторно-курортному лікуванні (отриманні рекреаційних послуг) на території Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 843-VІІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на часткову грошову компенсацію за виготовлення та встановлення пам’ятних знаків (надгробків) на могилах загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

 

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на часткову грошову компенсацію за виготовлення та встановлення пам’ятних знаків (надгробків) на могилах загиблих (померлих) захисників і захисниць України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 844-VІІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями Харківської області.

 

 

Доповідає: Печура Тетяна Миколаївна – в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Положення про відзначення захисників і захисниць України, які є мешканцями Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 845-VІІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року
№ 728-VIII (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату винагороди як заохочення кращим спортсменам Харківської області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів
.

 

 

Доповідає: Пуль Олег Миколайович – начальник Управління у справах ветеранів Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 23 грудня 2023 року № 728-VIII (зі змінами), та затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату винагороди як заохочення кращим спортсменам Харківської області – захисникам і захисницям України та їхнім тренерам за участь у міжнародних спортивних змаганнях ветеранів» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 846-VІІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

 

 

Доповідає: Пожидаєв Андрій Олександрович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2024 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року
№ 1199-VII (зі змінами)
» прийняти в цілому.

(Рішення № 847-VІІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 848-VІІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про надання згоди для отримання містобудівних умов та обмежень.

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

80;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання згоди для отримання містобудівних умов та обмежень» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 849-VІІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Янка Юрія Володимировича з посади директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Янка Юрія Володимировича з посади директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 850-VІІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Янка Юрія Володимировича на посаду директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ».

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Янка Юрія Володимировича на посаду директора – головного диригента КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 851-VІІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

Доповідає: Гнатушок Андрій Миколайович – начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 852-VІІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб'єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили»
(зі змінами)
.

 

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, поставив запитання доповідачу стосовно необхідності врегулювання конфлікту інтересів депутатами обласної ради, що є керівниками сільгосппідприємств, які внесено до переліку суб'єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, у разі обговорення та голосування із зазначеного питання.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

74;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до переліку суб’єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили, затвердженого рішенням обласної ради від 14 лютого 2023 року № 502-VIII «Про наявність обставин непереборної сили та затвердження переліку суб'єктів господарювання – юридичних осіб сільськогосподарських товаровиробників, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили»
(зі змінами)
» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 853-VІІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Харківській області.

 

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

Альберт КОНОНЕНКО, депутат обласної ради, позафракційний, вчергове повідомив, що з метою забезпечення дотримання вимог законів України «Про запобігання корупції», «Про статус депутатів місцевих рад» у частині врегулювання конфлікту інтересів не братиме участі в обговоренні та голосуванні з питання, що розглядається.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про обрання представників громадськості до поліцейських комісій Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та Головного управління Національної поліції в Харківській області» прийняти в цілому.

(Рішення № 854-VІІI додається)

19.

СЛУХАЛИ:

Про утворення тимчасової контрольної комісії Харківської обласної ради з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області.

 

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради.

 

ГОЛОВУЮЧА надала слово Томілі ПОГУЛЯЄВІЙ, начальнику відділу з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради, для надання роз’яснень стосовно необхідності врегулювання депутатами конфлікту інтересів.

Руслан ДЕЙНЕКА, секретар постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти та духовності, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», повідомив, що з метою уникнення конфлікту інтересів не братиме участі в обговоренні та голосуванні з питання, що розглядається.

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», повідомила, що з метою уникнення конфлікту інтересів не братиме участі в обговоренні та голосуванні з питання, що розглядається.

Тетяна КОРОБКО, депутатка обласної ради, позафракційна, повідомила, що з метою уникнення конфлікту інтересів не братиме участі в обговоренні та голосуванні з питання, що розглядається.

Світлана РОТАЧ, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», повідомила, що з метою уникнення конфлікту інтересів не братиме участі в обговоренні та голосуванні з питання, що розглядається.

 

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

67;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про утворення тимчасової контрольної комісії Харківської обласної ради з питань дотримання прав дітей на освітні, медичні, соціальні та інші послуги в умовах воєнного стану на території Харківської області» прийняти в цілому.

(Рішення № 855-VІІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Інформує: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна – голова обласної ради.

Депутатських запитів до секретаріату пленарного засідання сесії та виконавчого апарату обласної ради не надійшло.

21.      СЛУХАЛИ:      Різне.

Бажаючих виступити у розділі «Різне» не було.

ГОЛОВУЮЧА подякувала депутатам та виконавчому апарату обласної ради за плідну роботу, побажала міцного здоров’я, терпіння та найскорішої перемоги.

Голова обласної ради оголосила пленарне засідання позачергової XХІІІ сесії обласної ради VIІI скликання закритим.

 

 

Голова обласної ради                                         Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

 

 

 

Секретаріат пленарного засідання:

 

 

депутат обласної ради, позафракційний                             Андрій СТРОНОВ

 

 

депутат обласної ради

від депутатської фракції партії

«БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»                   Світлана РОТАЧ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марина Федотова 715 72 28