ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

29 лютого 2024 року                                                                                  № 31

 

 

Про затвердження Плану заходів щодо запобігання проявам корупції в Харківській обласній раді та її виконавчому апараті
у 2024 році

 

Відповідно до законів України «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», з метою реалізації державної політики у сфері боротьби з корупцією, створення дієвої системи запобігання проявам корупції та правопорушень, пов’язаних з корупцією у виконавчому апараті обласної раді, керуючись  статтею 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

 

1.    Затвердити План заходів щодо запобігання проявам корупції в Харківській обласній раді та її виконавчому апараті у 2024 році,
що додається.

2.    Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою. 

 

 

 

 

Голова  обласної ради                                         Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО  

 


ЗАТВЕРДЖЕНО 

Розпорядження голови обласної ради

29 лютого 2024 року № 31

 

ПЛАН

заходів щодо запобігання проявам корупції в Харківській обласній

 раді та її виконавчому апараті у 2024 році

 

1.    Проведення серед посадових осіб Харківської обласної ради організаційної й роз’яснювальної роботи із запобігання та виявлення корупції для забезпечення належного рівня знань антикорупційного законодавства.

Постійно

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної  ради

 

2.    Проведення серед депутатів Харківської обласної ради, посадових осіб Харківської обласної ради, керівників комунальних  підприємств, закладів, установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  (юридичних осіб публічного права), організаційної й роз’яснювальної роботи із запобігання та виявлення корупції, у тому числі шляхом оприлюднення актуальної інформації  та/або матеріалів про запобігання корупції  на офіційних сторінках Харківської обласної ради у соціальних мережах.  

Постійно

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

 

3.    Проведення серед депутатів Харківської обласної ради, посадових осіб Харківської обласної ради, керівників комунальних підприємств, закладів, установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  (юридичних осіб публічного права), навчань з питань електронного декларування.

За окремим графіком

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

 

4.    Проведення серед депутатів Харківської обласної ради, посадових осіб Харківської обласної ради, керівників комунальних підприємств, закладів, установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  (юридичних осіб публічного права), роз’яснювальної роботи в частині запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, вжиття заходів щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, здійснення контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства.

Постійно

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

5.     Проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують у Харківській обласній раді на посади, що передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, а також на посади із високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків, перелік яких затверджено наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.11.2023  № 249/23.

Згідно з визначеним чинним законодавством порядком та в установлені терміни

Управління з питань діяльності  виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради

 

6.    Ознайомлення осіб, які претендують на зайняття посад у Харківській  обласній раді, зі спеціальними обмеженнями, встановленими законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування»,
«Про запобігання корупції», Загальними правилами етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженими наказом Національного агентства з питань державної служби від 28 квітня 2021 року № 72-21.

Перед призначенням на посаду

Управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради

 

7.    Попередження осіб, які обіймали посади в Харківській  обласній раді та припиняють діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, про необхідність подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та про інші обмеження після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Перед звільненням з посади

 

Управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради

 

8.    Здійснення, за дорученням керівництва Харківської обласної ради,
в установлених законодавством випадках службових розслідувань (перевірок) та вжиття заходів щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні корупційних або пов’язаних із корупцією правопорушень, повідомлення про такі випадки спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції.

За потреби

Відділ з питань запобігання та виявлення

корупції виконавчого апарату обласної ради

9.    Забезпечення дотримання посадовими особами Харківської обласної ради обмежень щодо використання службових повноважень, одержання подарунків і неправомірної вигоди, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження спільної роботи близьких осіб, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.  

Постійно

Відділ з питань запобігання та виявлення          корупції виконавчого апарату обласної ради

 

10. Інформування депутатів Харківської обласної ради, посадових осіб Харківської обласної ради, керівників комунальних  підприємств, закладів, установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  (юридичних осіб публічного права), про необхідність подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, шляхом їхнього заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Упродовж  2024 року

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

11. Здійснення перевірки фактів неподання/несвоєчасного подання посадовими особами Харківської обласної ради (у тому числі особами, які припинили діяльність на посадах у Харківській обласній раді), керівниками комунальних підприємств, закладів, установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  (юридичних осіб публічного права),  декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та  повідомлення Національному агентству з питань запобігання корупції про такі випадки.  

Згідно з визначеним нормативними актами порядком та в установлені терміни

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

 

12. Ведення обліку посадових осіб Харківської обласної ради, керівників комунальних  підприємств, закладів, установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  (юридичних осіб публічного права), притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Постійно

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

 

13. Дотримання посадовими особами Харківської обласної ради вимог антикорупційного законодавства під час здійснення службових повноважень при проведенні публічних закупівель.

Постійно

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

Уповноважена особа з питань закупівель

 

14. Розроблення та подання на затвердження голові Харківської обласної ради плану заходів щодо запобігання проявам корупції в Харківській обласній раді та її виконавчому апараті на 2025 рік.

 

                                                                                      До 31 грудня 2024 року

 

Відділ з питань запобігання та виявлення   корупції виконавчого апарату обласної ради

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату обласної ради                           Оксана МАЛИШЕВА