ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

XXV сесія VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 24 липня 2024 року                                                                                926-VIII

 

 

Про внесення змін до рішення обласної ради від 02 липня 2022 року                   № 380-VІІI та затвердження техніко-економічних обґрунтувань забезпечення ефективного використання об’єктів соціальної інфраструктури АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ», що пропонуються до передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області

 

Відповідно до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», постанови Кабінету Міністрів України від          21.09.1998 № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» (зі змінами), Методичних рекомендацій щодо розроблення техніко-економічного обґрунтування забезпечення ефективного використання об’єктів права державної та комунальної власності, що пропонується до передачі, затверджених наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27.12.2013 № 1591, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення АТ «Українська залізниця» та погодження Харківської обласної військової адміністрації, обласна рада 

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Внести зміни до рішення обласної ради від 02 липня 2022 року                  № 380-VІІI «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо передачі об’єктів соціальної інфраструктури з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області та надання відповідної згоди на їхнє прийняття» (далі – рішення), а саме:

- викласти пункт 2 рішення у новій редакції:

«2. Надати згоду на прийняття об’єктів соціальної інфраструктури АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ», зазначених у пункті 1 рішення, у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області згідно з додатками 1, 2 до цього рішення та зобов’язатися використовувати їх за цільовим призначенням, не відчужувати у приватну власність та зберегти робочі місця.».

 

2. Затвердити «Техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання об’єкта соціальної інфраструктури, а саме: будівель, нематеріальних активів та іншого майна, – що обліковується на балансі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 1 філії «Центр охорони здоров’я» акціонерного товариства «Українська залізниця» та пропонується до передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» (додається).

 

3. Затвердити «Техніко-економічне обґрунтування забезпечення ефективного використання об’єкта соціальної інфраструктури, а саме: будівель, нематеріальних активів та іншого майна,  що обліковується на балансі Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 2 філії «Центр охорони здоров’я» акціонерного товариства «Українська залізниця» та пропонується до передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» (додається).

 

4. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Харківської обласної ради від 12 травня 2023 року № 570-VIII «Про затвердження техніко-економічних обґрунтувань забезпечення ефективного використання об’єктів соціальної інфраструктури, що пропонуються до передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

 

 

Голова обласної ради                                            Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО