Пояснювальна записка

до проєкту рішення Харківської обласної ради

 

«Про хід виконання у І півріччі 2024 року регіональної соціальної Програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, затвердженої рішенням обласної ради від 05 жовтня 2023 року  № 672-VIII»

 

І. Обґрунтування необхідності прийняття проєкту рішення, цілей, завдань і основних його положень.

Проєкт рішення підготовлений відповідно до розділу 7. «Координація та контроль за ходом виконання Програми» регіональної соціальної Програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року.

ІІ. Обґрунтування очікуваних соціально-економічних, правових та інших результатів, у разі реалізації рішення.

Рішення приймається з метою здійснення контролю за ходом виконання Програми та можливого корегування фінансових ресурсів для реалізації заходів Програми у 2024 році.

 

ІІІ. Посилання на нормативно-правові акти, відповідно до яких було розроблено даний проєкт рішення.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

рішення обласної ради від 05 жовтня 2023 року № 672-VIII «Про затвердження регіональної соціальної Програми протидії торгівлі людьми на період до 2025 року»;

рішення обласної ради від 23 вересня 2021 року № 218–VIIІ «Про затвердження Порядку розроблення обласних цільових програм, здійснення моніторингу та контролю за їхнім виконанням».

 

IV. Фінансово-економічне обґрунтування.

Заходами Програми на 2024 рік визначені орієнтовні обсяги фінансування за рахунок коштів обласного бюджету Харківської області в сумі 47,850 тис. грн. У 2024 році Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації в обласному бюджеті Харківської області видатки на реалізацію Програми не передбачались.

Реалізацію інформаційних заходів здійснено із залученням інших джерел, не заборонених законодавством (коштів благодійного фонду).

 

 

В.о. директора Департаменту соціального

захисту населення Харківської обласної

державної (військової) адміністрації                                              Тетяна ПЕЧУРА