ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_______  сесія   ______ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

                                                                                               Проєкт

                                                                   

Від _____________ 2024 року                                                           №____

 

 

Про затвердження Порядку визначення та нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини»

 

 

З метою заохочення молодих науковців  закладів вищої освіти та наукових установ Харківщини до проведення наукових досліджень, підвищення їхнього фахового рівня, стимулювання професійної активності; підвищення якості наукової, педагогічної діяльності педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, для забезпечення реалізації обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024 – 2028 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого 2024 року № 787-VIII, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Затвердити  Порядок визначення та нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» (додається).

 

2. Визнати таким, що втратило чинність, рішення обласної ради                           від 15 жовтня 2020 року № 1353-VII «Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами».

 

3. Харківській обласній державній (військовій) адміністрації забезпечити проведення щорічного обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини», визначення та урочисте нагородження переможців, виплату грошових винагород у межах видатків, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію обласної Програми розвитку освіти «Освіта незламної Харківщини» на 2024 – 2028 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради  від 20 лютого 2024 року № 787-VIII.

 

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти та духовності; з питань бюджету.

 

 

 

Голова обласної ради                                          Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО