Проєкт

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Харківської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісті зниклих захисників Сил Оборони України та сприяння визволення їх з полону

 

Збройна агресія росії проти України триває більше 10 років, що стало підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь – якими методами.

Росія постійно нехтує усіма правилам ведення війни, конвенціями та угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя у всьому світі. Обраний ними шлях – це насилля, вбивства, катування, знущання, грабіж та інші методи агресії проти українського народу.

На жаль, наші Воїни потрапляють у полон та родини отримують сповіщення про безвісті зниклих.

До нас, депутатів Харківської обласної ради звертаються родини полонених та зниклих безвісті Воїнів, які втомились від невідомості про те, що відбувається та де знаходяться їхні сини, чоловіки, батьки.

На сьогоднішній день, нас вражає бездіяльність та обурює ставлення державних установ, ТЦК та СП котрі ігнорують звернення та вимоги родин полонених та зниклих безвісти.

Враховуючи вище викладене звертаємось до Вас з наступним:

1) Вжити дієвих заходів для повернення з полону військовослужбовців Сил Оборони України, надання повної інформації щодо зниклих безвісті.

2) Посилити публічне висвітлення ситуації щодо полонених та безвісті зниклих Воїнів Сил Оборони України;

3) Вчергове звернутись до наших міжнародних партнерів, щоб зосередити та привернути їх увагу до ситуації з нашими полоненими та безвісті зниклих;

4) Вкотре нагадати організаціям ООН, Червоний Хрест, державним партнерам про їх зобов’язання забезпечити відправку представників цих організацій до місць утримання військовополонених;

5) Забезпечити належні соціальні гарантії родинам полонених та зниклих безвісті Воїнів.

 

 

 

 

 

 

Розробник: депутат Харківської обласної ради Олександр Скорик