Інформація

про хід виконання у 2024 році заходів комплексної регіональної

програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини»

на 2024 – 2027 роки, затвердженої рішенням обласної ради

від 20 лютого 2024 року № 829-VІІІ (зі змінами)

 

1.    Назва обласної програми: комплексна регіональна програма «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки.

2.    Замовник та відповідальний виконавець: Департамент науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації.

3.    Для реалізації заходів комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки (далі – Програма) обласним бюджетом на 2024 рік затверджено 125,2 тис. грн.,  станом на 31.12.2024 профінансовано  125,2 тис. грн., касові видатки – 123,2 тис. грн.

 

Для реалізації заходів Програмою на 2024 рік передбачено 49305,0 тис. грн., з них за рахунок обласного бюджету  Харківської області – 47475,0 тис. грн., за рахунок бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством – 1830,0 тис. грн. Затверджено за рахунок обласного бюджету  Харківської області – 125,2 тис. грн., профінансовано  – 125,2 тис. грн., касові видатки –  123,2 тис. грн. (98,4 %), а саме:

Напрям 3. «Покращення роботи мережі їдалень та харчоблоків шляхом безумовного виконання нормативних вимог з їхнього облаштування та утримання, модернізація матеріально-технічної бази опорних закладів сільських, селищних громад та міських громад для закладів з контингентом не менше            400 осіб».

        Модернізація матеріально-технічної бази окремих закладів освіти та установ області.

Передбачено програмою – 4270,0 тис. грн. (обласний бюджет), фінансування не здійснювалось.

Напрям 5. «Упровадження та застосування системи НАССР».

5.3. Організація проведення навчань із застосування системи НАССР.

Передбачено програмою – 50 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

        Напрям 6. «Розвиток та посилення кадрового потенціалу».

        6.3. Розроблення навчальних матеріалів, що відповідатимуть оновленому стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар закладу освіти».

Передбачено програмою – 15,0 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

Напрям 7. «Інформування про переваги співпраці органів місцевого самоврядування із закладами професійної (професійно-технічної) освіти з питань

перепідготовки кухарів».

Висвітлення успішної практики співпраці органів місцевого самоврядування із закладами професійної (професійно-технічної) освіти з питань перепідготовки кухарів.

Передбачено програмою – 70,0 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

Напрям 9. «Організаційна робота щодо створення умов для забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування у закладах».

Організація та проведення міжвідомчих обласних та районних (міських) нарад, семінарів та тренінгів.

2

Передбачено програмою – 10,0 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

Напрям 10. «Забезпечення різноманітним, повноцінним та збалансованим харчуванням дітей та дорослих у закладах».

10.4 Забезпечення харчуванням осіб, які перебувають у закладах освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, спортивно-оздоровчих таборах.

Передбачено програмою – 42874,828 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

10.5  Надання фінансової підтримки КП «ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» ХАРКІВСЬКОЇ РАДИ на оплату праці з нарахуваннями.

На оплату праці з нарахуваннями за рахунок обласного бюджету Харківської області передбачено програмою  125,2 тис. грн.,  затверджено 125,2 тис. грн., профінансовано – 125,2 тис. грн., касові видатки – 123,2 тис. грн.

Напрям 11. «Підготовка та поширення дидактичних освітніх матеріалів про принципи здорового харчування та збереження фізичного здоров’я».

Розроблення, виготовлення і поширення застосування інтерактивних матеріалів для роботи з учнями.

Передбачено програмою – 50,0 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

Напрям 12. «Формування в освітньому середовищі інформаційного поля для розуміння навичок здорового харчування та збереження здоров’я шляхом застосування нових форм передачі знань».

12.2 Запровадження щорічної відзнаки кращих практик упровадження реформи харчування.

Передбачено програмою – 10,0 тис. грн., фінансування не здійснювалось.

 

 

 

 

Директор Департаменту науки

і освіти Харківської обласної

державної (військової) адміністрації                                                  Ольга БЕЗПАЛОВА