Інформація (звіт)

про результати виконання  та стан фінансування комплексної регіональної програми «Якісне та корисне

харчування в закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого

2024 року № 829-VІІІ (зі змінами), за 2024 рік

 

Розділи /напрями (заходи) Програми

Головний розпоряд-ник коштів або розробник програми

Джерела

фінансування

Обсяги

фінансування

на 2024 рік, передбачені програмою (тис. грн.)

Профінан-совано з початку 2024 року

(тис. грн.)

Освоєно з початку

2024 року

(тис. грн.)

 

%

(+,-)

тис.

грн.

При-мітка

 

Для реалізації заходів комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки обласним бюджетом на 2024 рік затверджено 125,2 тис. грн., станом на 31.12.2024 профінансовано 125,2 тис. грн., освоєно з початку 2024 року  - 123,2 тис. грн.  (98,4 %).

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації

 

Всього, з них:

49305,0

125,2

123,2

98,4

-

-

обласний бюджет

47475,0

125,2

123,2

98,4

-

-

бюджети сільських, селищних, міських територіальних громад та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством

1830,0

-

-

-

-

-

Напрям 3. Покращення роботи мережі їдалень та харчоблоків шляхом безумовного виконання нормативних вимог з їхнього облаштування та утримання, модернізація матеріально-технічної бази опорних закладів сільських, селищних громад та міських громад для закладів з контингентом не менше 400 осіб.

Модернізація матеріально-технічної бази окремих закладів освіти та установ області

Всього, з них:

6100.0

-

-

-

-

-

обласний бюджет

4270,0

-

-

-

-

-

бюджети сільських, селищних, міських територіальних громад та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством

1830,0

 

 

 

 

 

Напрям 5. Упровадження та застосування системи НАССР.

5.3. Організація проведення навчань із застосування системи НАССР

.

Всього, з них:

50,0

-

-

-

-

 

обласний бюджет

50,0

-

-

-

-

-

Напрям 6. Розвиток та посилення кадрового потенціалу.

6.3. Розроблення навчальних матеріалів, що відповідатимуть оновленому стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар закладу освіти»

Всього, з них:

15,0

-

-

-

-

 

обласний бюджет

15,0

-

-

-

-

-

Напрям 7. Інформування про переваги співпраці органів місцевого самоврядування із закладами професійної (професійно-технічної) освіти з питань перепідготовки кухарів.

Висвітлення успішної практики співпраці органів місцевого самоврядування із закладами професійної (професійно-технічної) освіти з питань перепідготовки кухарів.

обласний бюджет

70,0

-

-

-

-

-

Напрям 9. Організаційна робота щодо створення умов для забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування у закладах.

Організація та проведення міжвідомчих обласних та районних (міських) нарад, семінарів та тренінгів.

обласний бюджет

10.0

-

-

-

-

-

Напрям 10. Забезпечення різноманітним, повноцінним та збалансованим харчуванням дітей та дорослих у закладах.

10.4. Забезпечення харчуванням осіб, які перебувають у закладах освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, літніх спортивних таборах.

обласний бюджет

43000,0

-

-

-

-

-

обласний бюджет

42874,828

 

 

 

 

 

10.5. Надання фінансової підтримки КП «ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на оплату праці з нарахуваннями

обласний бюджет

125,2

125,2

123,2

98,4

-

-

Напрям 11.

Розроблення, виготовлення і поширення застосування інтерактивних матеріалів для роботи з учнями

обласний бюджет

50,0

-

-

-

-

-

Напрям 12.

12.2. Запровадження щорічної відзнаки кращих практик упровадження реформи харчування

обласний бюджет

10,0

-

-

-

-

 

 

 

 

Директор Департаменту науки

і освіти Харківської обласної

державної (військової) адміністрації                                                                                                         Ольга БЕЗПАЛОВА