Інформація (звіт)
про результати виконання та стан фінансування комплексної регіональної програми «Якісне та корисне
харчування в закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 20 лютого
2024 року № 829-VІІІ (зі змінами), за 2024 рік
Розділи /напрями (заходи) Програми |
Головний розпоряд-ник коштів або розробник програми |
Джерела фінансування |
Обсяги фінансування на 2024 рік, передбачені програмою (тис. грн.) |
Профінан-совано з початку 2024 року (тис. грн.) |
Освоєно з початку 2024 року (тис. грн.)
|
% |
(+,-) тис. грн. |
При-мітка |
Для реалізації заходів комплексної регіональної програми «Якісне та корисне харчування в закладах Харківщини» на 2024 – 2027 роки обласним бюджетом на 2024 рік затверджено 125,2 тис. грн., станом на 31.12.2024 профінансовано 125,2 тис. грн., освоєно з початку 2024 року - 123,2 тис. грн. (98,4 %). |
Департамент науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації
|
Всього, з них: |
49305,0 |
125,2 |
123,2 |
98,4 |
- |
- |
обласний бюджет |
47475,0 |
125,2 |
123,2 |
98,4 |
- |
- |
||
бюджети сільських, селищних, міських територіальних громад та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством |
1830,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
||
Напрям 3. Покращення роботи мережі їдалень та харчоблоків шляхом безумовного виконання нормативних вимог з їхнього облаштування та утримання, модернізація матеріально-технічної бази опорних закладів сільських, селищних громад та міських громад для закладів з контингентом не менше 400 осіб. Модернізація матеріально-технічної бази окремих закладів освіти та установ області |
Всього, з них: |
6100.0 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
обласний бюджет |
4270,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
||
бюджети сільських, селищних, міських територіальних громад та інші джерела фінансування, не заборонені законодавством |
1830,0 |
|
|
|
|
|
||
Напрям 5. Упровадження та застосування системи НАССР. 5.3. Організація проведення навчань із застосування системи НАССР . |
Всього, з них: |
50,0 |
- |
- |
- |
- |
|
|
обласний бюджет |
50,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
||
Напрям 6. Розвиток та посилення кадрового потенціалу. 6.3. Розроблення навчальних матеріалів, що відповідатимуть оновленому стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар закладу освіти» |
Всього, з них: |
15,0 |
- |
- |
- |
- |
|
|
обласний бюджет |
15,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
||
Напрям 7. Інформування про переваги співпраці органів місцевого самоврядування із закладами професійної (професійно-технічної) освіти з питань перепідготовки кухарів. Висвітлення успішної практики співпраці органів місцевого самоврядування із закладами професійної (професійно-технічної) освіти з питань перепідготовки кухарів. |
обласний бюджет |
70,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
Напрям 9. Організаційна робота щодо створення умов для забезпечення повноцінного, якісного та калорійного харчування у закладах. Організація та проведення міжвідомчих обласних та районних (міських) нарад, семінарів та тренінгів. |
обласний бюджет |
10.0 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
Напрям 10. Забезпечення різноманітним, повноцінним та збалансованим харчуванням дітей та дорослих у закладах. 10.4. Забезпечення харчуванням осіб, які перебувають у закладах освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, літніх спортивних таборах. |
обласний бюджет |
43000,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
обласний бюджет |
42874,828 |
|
|
|
|
|
||
10.5. Надання фінансової підтримки КП «ОБЛАСНИЙ КОМБІНАТ ХАРЧУВАННЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на оплату праці з нарахуваннями |
обласний бюджет |
125,2 |
125,2 |
123,2 |
98,4 |
- |
- |
|
Напрям 11. Розроблення, виготовлення і поширення застосування інтерактивних матеріалів для роботи з учнями |
обласний бюджет |
50,0 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
Напрям 12. 12.2. Запровадження щорічної відзнаки кращих практик упровадження реформи харчування |
обласний бюджет |
10,0 |
- |
- |
- |
- |
|
Директор Департаменту науки
і освіти Харківської обласної
державної (військової) адміністрації Ольга БЕЗПАЛОВА