Додаток 1
до Програми, затвердженої рішенням обласної ради
від 01 березня 2012 року № 354-VІ
(XI сесія VI скликання)
Прогнозовані обсяги виробництва овочів на 2012 – 2020 роки по Харківській області
Показники |
2012 рік Прогноз |
2015 рік Прогноз |
2020 рік Прогноз |
||||||
закр. ґрунт |
відкр. ґрунт |
разом |
закр. ґрунт |
відкр. ґрунт |
разом |
закр. ґрунт |
відкр. ґрунт |
разом |
|
Сільськогосподарські підприємства |
|||||||||
Площа, тис. га |
0,05 |
1,38 |
1,43 |
0,06 |
2,94 |
3,00 |
0,07 |
3,43 |
3,50 |
Урожай з 1 га, ц |
3150 |
160 |
257 |
3310 |
196 |
258 |
3350 |
225 |
286 |
Валовий збір, тис. т |
14,5 |
22,1 |
36,6 |
20,8 |
57,6 |
78,4 |
24,5 |
77,0 |
101,5 |
Господарства населення |
|||||||||
Площа, тис. га |
0,11 |
29,9 |
30,01 |
0,11 |
30,49 |
30,60 |
0,11 |
32,0 |
32,1 |
Урожай з 1 га, ц |
2500 |
185 |
193 |
2580 |
200 |
209 |
2650 |
210 |
219 |
Валовий збір, тис. т |
27,5 |
552,5 |
580,0 |
28,9 |
609,8 |
638,7 |
29,7 |
671,7 |
701,4 |
Усі категорії господарств |
|||||||||
Площа, тис. га |
0,16 |
31,28 |
31,44 |
0,17 |
33,43 |
33,6 |
0,19 |
35,41 |
35,6 |
Урожай з 1 га, ц |
2692 |
184 |
196 |
2843 |
200 |
213 |
2926 |
211 |
225 |
Валовий збір, тис. т |
42,0 |
574,6 |
616,6 |
49,7 |
667,4 |
717,1 |
54,2 |
748,7 |
802,9 |
Заступник голови обласної ради Л. Давидова
Додаток 2
до Програми, затвердженої рішенням обласної ради
від 01 березня 2012 року № 354-VІ
(XI сесія VI скликання)
Прогнозовані обсяги виробництва овочів у розрізі культур
на 2015 і 2020 роки по всіх категоріях господарств Харківської області
Культури |
2015 рік – прогноз |
2020 рік – прогноз |
||||||
площа, га |
Урожай з 1га, ц |
вал. збір, тис. тонн |
% вал. збору |
площа, га |
Урожай з 1га, ц |
вал. збір, тис. тонн |
% вал. збору |
|
Відкритий грунт |
||||||||
Капуста всіх видів |
5057 |
274 |
138,4 |
20,7 |
5346 |
292 |
156,1 |
20,8 |
Огірок |
4410 |
163 |
72,1 |
10,8 |
4689 |
172 |
80,9 |
10,8 |
Томат |
6869 |
212 |
145,9 |
21,9 |
7473 |
224 |
167,6 |
22,4 |
Буряк столовий |
2855 |
221 |
63,0 |
9,4 |
2980 |
234 |
69,8 |
9,3 |
Морква |
3271 |
179 |
58,6 |
8,8 |
3420 |
198 |
64,8 |
8,7 |
Цибуля на ріпку |
3715 |
172 |
63,8 |
9,6 |
3887 |
181 |
70,2 |
9,4 |
Часник |
910 |
96 |
8,7 |
1,3 |
920 |
100 |
9,2 |
1,2 |
Інші овочі |
6338 |
184 |
116,9 |
17,5 |
6700 |
194 |
130,2 |
17,4 |
Разом |
33425 |
200 |
667,4 |
100,0 |
35415 |
211 |
748,8 |
100,0 |
Закритий грунт |
||||||||
Огірок |
116 |
2862 |
33,2 |
66,8 |
113 |
2929 |
33,1 |
61,2 |
Томат |
45 |
2913 |
13,0 |
26,2 |
57 |
3021 |
17,1 |
31,6 |
Інші овочі |
14 |
2468 |
3,5 |
7,0 |
15 |
2555 |
3,9 |
7,2 |
Разом |
175 |
2843 |
49,7 |
100,0 |
185 |
2926 |
54,1 |
100,0 |
Відкритий і закритий грунт - разом |
||||||||
Капуста всіх видів |
5057 |
274 |
138,4 |
19,3 |
5346 |
292 |
156,1 |
19,4 |
Огірок |
4526 |
233 |
105,3 |
14,7 |
4802 |
237 |
114,0 |
14,2 |
Томат |
6914 |
230 |
158,9 |
22,1 |
7530 |
245 |
184,7 |
23,0 |
Буряк столовий |
2855 |
221 |
63,0 |
8,8 |
2980 |
234 |
69,8 |
8,7 |
Морква |
3271 |
179 |
58,6 |
8,2 |
3420 |
198 |
64,8 |
8,1 |
Цибуля на ріпку |
3715 |
172 |
63,8 |
8,9 |
3887 |
181 |
70,2 |
8,8 |
Часник |
910 |
96 |
8,7 |
1,2 |
920 |
100 |
9,2 |
1,1 |
Інші овочі |
6352 |
190 |
120,4 |
16,8 |
6715 |
200 |
134,1 |
16,7 |
Разом |
33600 |
213 |
717,1 |
100,0 |
35600 |
225 |
802,9 |
100,0 |
Заступник голови обласної ради Л. Давидова
Додаток 3
до Програми, затвердженої рішенням обласної ради
від 01 березня 2012 року № 354-VI
(XI сесія VI скликання)
Прогнозований обсяг виробництва картоплі у 2012 – 2015 роках
та на період до 2020 року по Харківській області
Показники
|
Прогноз |
||
2012 рік |
2015 рік |
2020 рік |
|
Сільськогосподарські підприємства |
|||
Площа вирощування, тис. га |
0,5 |
6,0 |
10,5 |
Урожайність з 1 га, ц |
90 |
150 |
200 |
Виробництво, тис. тонн |
4,5 |
90,0 |
210,0 |
Питома вага у загальному обсязі виробництва по області, % |
0,5 |
8,4 |
17,5 |
Господарства населення |
|||
Площа вирощування, тис. га |
79,0 |
75,5 |
71,5 |
Урожайність з 1 га, ц |
123 |
130 |
138 |
Виробництво, тис. тонн |
975,5 |
980,0 |
990,0 |
Питома вага у загальному обсязі виробництва по області, % |
99,5 |
91,6 |
82,5 |
Усі категорії господарств |
|||
Площа вирощування, тис. га |
79,5 |
81,5 |
82,0 |
Урожайність з 1 га, ц |
123 |
131 |
146 |
Виробництво, тис. тонн |
980,0 |
1070,0 |
1200,0 |
Заступник голови обласної ради Л. Давидова
Додаток 4
до Програми, затвердженої рішенням обласної ради
від 01 березня 2012 року № 354-VI
(XI сесія VI скликання)
Розрахунок потреби потужностей
на період до 2020 року для зберігання овочів і картоплі,
вирощених у сільськогосподарських підприємствах Харківської області
Культура |
Прогнозований обсяг виробництва в 2020 році, тис. тонн |
Із них підлягає довготривалому зберіганню |
|
тис. тонн |
у % до валового збору |
||
Овочі відкритого ґрунту |
|||
Капуста |
25,2 |
16,6 |
66 |
Огірок |
12,4 |
- |
- |
Томат |
14,8 |
0,7 |
5 |
Буряк столовий |
4,7 |
4,2 |
90 |
Морква столова |
7,2 |
5,7 |
80 |
Цибуля на ріпку |
7,7 |
5,8 |
75 |
Інші овочі |
5,0 |
1,8 |
36 |
Овочі – разом |
77,0 |
34,8 |
45 |
Потреба потужностей для зберігання овочів* |
|
36,5 |
- |
Картопля |
|||
Картопля насіннєва |
50,0 |
50,0 |
100 |
Картопля рання |
73,6 |
- |
- |
Картопля пізня |
86,4 |
86,4 |
100 |
Картопля – разом |
210,0 |
136,4 |
65 |
Потреба потужностей для зберігання картоплі* |
|
143,0 |
- |
*у роки з особливо сприятливими погодними умовами можливе перевищення прогнозованих на 2020 рік обсягів виробництва овочевої продукції і картоплі. З урахуванням цього потреба потужностей для зберігання овочів і картоплі визначена на 5% більшою від прогнозованого обсягу виробництва зазначених видів продукції на 2020 рік.
Заступник голови обласної ради Л. Давидова