Додаток 1

до Програми, затвердженої  рішенням обласної ради

від 01 березня 2012 року № 354-VІ

(XI сесія VI скликання)

 

 

 

Прогнозовані обсяги виробництва овочів на 2012 – 2020 роки по Харківській області

 

Показники

2012 рік

Прогноз

2015 рік

Прогноз

2020 рік

Прогноз

закр.

ґрунт

відкр.

ґрунт

разом

закр.

ґрунт

відкр.

ґрунт

разом

закр.

ґрунт

відкр.

ґрунт

разом

Сільськогосподарські підприємства

Площа, тис. га

0,05

1,38

1,43

0,06

2,94

3,00

0,07

3,43

3,50

Урожай з 1 га, ц

3150

160

257

3310

196

258

3350

225

286

Валовий збір, тис. т

14,5

22,1

36,6

20,8

57,6

78,4

24,5

77,0

101,5

Господарства населення

Площа, тис. га

0,11

29,9

30,01

0,11

30,49

30,60

0,11

32,0

32,1

Урожай з 1 га, ц

2500

185

193

2580

200

209

2650

210

219

Валовий збір, тис. т

27,5

552,5

580,0

28,9

609,8

638,7

29,7

671,7

701,4

Усі категорії господарств

Площа, тис. га

0,16

31,28

31,44

0,17

33,43

33,6

0,19

35,41

35,6

Урожай з 1 га, ц

2692

184

196

2843

200

213

2926

211

225

Валовий збір, тис. т

42,0

574,6

616,6

49,7

667,4

717,1

54,2

748,7

802,9

 

 

 

Заступник голови обласної ради                                                                                        Л. Давидова

 

 

 

 


Додаток 2

до Програми, затвердженої  рішенням обласної ради

від 01 березня 2012 року № 354-VІ

(XI сесія VI скликання)

 

Прогнозовані обсяги виробництва овочів у розрізі культур

на 2015 і 2020 роки по всіх категоріях господарств Харківської області

 

 

Культури

2015 рік – прогноз

2020 рік – прогноз

площа, га

Урожай з 1га, ц

вал. збір, тис. тонн

% вал. збору

площа, га

Урожай з 1га, ц

вал. збір,

тис. тонн

% вал. збору

Відкритий грунт

Капуста всіх видів

5057

274

138,4

20,7

5346

292

156,1

20,8

Огірок

4410

163

72,1

10,8

4689

172

80,9

10,8

Томат

6869

212

145,9

21,9

7473

224

167,6

22,4

Буряк столовий

2855

221

63,0

9,4

2980

234

69,8

9,3

Морква

3271

179

58,6

8,8

3420

198

64,8

8,7

Цибуля на ріпку

3715

172

63,8

9,6

3887

181

70,2

9,4

Часник

910

96

8,7

1,3

920

100

9,2

1,2

Інші овочі

6338

184

116,9

17,5

6700

194

130,2

17,4

Разом

33425

200

667,4

100,0

35415

211

748,8

100,0

Закритий грунт

Огірок

116

2862

33,2

66,8

113

2929

33,1

61,2

Томат

45

2913

13,0

26,2

57

3021

17,1

31,6

Інші овочі

14

2468

3,5

7,0

15

2555

3,9

7,2

Разом

175

2843

49,7

100,0

185

2926

54,1

100,0

Відкритий і закритий грунт - разом

Капуста всіх видів

5057

274

138,4

19,3

5346

292

156,1

19,4

Огірок

4526

233

105,3

14,7

4802

237

114,0

14,2

Томат

6914

230

158,9

22,1

7530

245

184,7

23,0

Буряк столовий

2855

221

63,0

8,8

2980

234

69,8

8,7

Морква

3271

179

58,6

8,2

3420

198

64,8

8,1

Цибуля на ріпку

3715

172

63,8

8,9

3887

181

70,2

8,8

Часник

910

96

8,7

1,2

920

100

9,2

1,1

Інші овочі

6352

190

120,4

16,8

6715

200

134,1

16,7

Разом

33600

213

717,1

100,0

35600

225

802,9

100,0

 

Заступник голови обласної ради                                                                                                                           Л. Давидова


Додаток 3

до Програми, затвердженої  рішенням обласної ради

від 01 березня 2012 року № 354-VI

(XI сесія VI скликання)

 

 

 

Прогнозований обсяг виробництва картоплі у 2012 – 2015 роках

та на період до 2020 року по Харківській області

 

 

Показники

 

Прогноз

2012 рік

2015 рік

2020 рік

Сільськогосподарські  підприємства

Площа вирощування, тис. га

0,5

6,0

10,5

Урожайність з 1 га, ц

90

150

200

Виробництво, тис. тонн

4,5

90,0

210,0

Питома вага у загальному обсязі виробництва по області, %

0,5

8,4

17,5

Господарства населення

 Площа вирощування, тис. га

79,0

75,5

71,5

 Урожайність з 1 га, ц

123

130

138

Виробництво, тис. тонн

975,5

980,0

990,0

Питома вага у загальному обсязі виробництва по області, %

99,5

91,6

82,5

Усі категорії господарств

 Площа вирощування, тис. га

79,5

81,5

82,0

 Урожайність з 1 га, ц

123

131

146

 Виробництво, тис. тонн

980,0

1070,0

1200,0

 

 

 

Заступник голови обласної ради                                                            Л. Давидова


Додаток 4

до Програми, затвердженої  рішенням обласної ради

від 01 березня 2012 року № 354-VI

(XI сесія VI скликання)

 

 

 

Розрахунок потреби потужностей

на період до 2020 року для зберігання овочів і картоплі,

вирощених у сільськогосподарських підприємствах Харківської області

 

 

 

Культура

Прогнозований

обсяг виробництва

в 2020 році,

тис. тонн

Із них підлягає

довготривалому зберіганню

 

тис. тонн

у % до

валового

збору

Овочі відкритого ґрунту

Капуста

25,2

16,6

66

Огірок

12,4

-

-

Томат

14,8

0,7

5

Буряк столовий

4,7

4,2

90

Морква столова

7,2

5,7

80

Цибуля на ріпку

7,7

5,8

75

Інші овочі

5,0

1,8

36

Овочі – разом

77,0

34,8

45

Потреба потужностей

для зберігання овочів*

 

 

36,5

 

-

Картопля

Картопля насіннєва

50,0

50,0

100

Картопля рання

73,6

-

-

Картопля пізня

86,4

86,4

100

Картопля – разом

210,0

136,4

65

Потреба потужностей

для зберігання картоплі*

 

 

143,0

 

-

 

 

*у роки з особливо сприятливими погодними умовами можливе перевищення прогнозованих на 2020 рік обсягів виробництва овочевої продукції і картоплі. З урахуванням цього потреба потужностей для зберігання овочів і картоплі визначена на 5% більшою від прогнозованого обсягу виробництва зазначених видів продукції на 2020 рік.    

 

 

 

Заступник голови обласної ради                                                            Л. Давидова