УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
                  КОМІТЕТ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
    КОМІТЕТ УКРАЇНИ З МОНОПОЛІЇ НА ВИРОБНИЦТВО ТА ОБІГ СПИРТУ,
              АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ І ТЮТЮНОВИХ ВИРОБІВ

                            Н А К А З

 N 83/35 від 21.05.99                 Зареєстровано в Міністерстві
     м.Київ                           юстиції України
                                      20 серпня 1999 р.
 vd990521 vn83/35                     за N 576/3869

     ( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства
                                            аграрної політики
       N 718 ( z1559-05 ) від 20.12.2005 )

     Про затвердження Положення  про  порядок  погодження  та
     затвердження  технічних  умов і рецептури на виробництво
     спирту етилового,  горілки, лікеро-горілчаних виробів та
     алкогольних напоїв з умістом спирту етилового від 1,2 до
     8,5 відсотка об'ємних одиниць, а також технічних умов на
     виробництво тютюнових виробів суб'єктами підприємницької
                            діяльності

          ( Щодо змін додатково див. Наказ Міністерства
                                      аграрної політики 
            N 450 ( v0450555-05 ) від 02.09.2005 )



     На виконання  постанови Кабінету Міністрів N 186 ( 186-99-п )
"Про  деякі  питання  державного  регулювання  виробництва  спирту
етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових
виробів" від 15 лютого 1999 року Н А К А З У Є М О:

     1. Затвердити   Положення   про   порядок    погодження    та
затвердження  технічних  умов  і  рецептури  на виробництво спирту
етилового,  горілки,  лікеро-горілчаних  виробів  та   алкогольних
напоїв з умістом спирту етилового від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних
одиниць,  а також технічних умов на виробництво тютюнових  виробів
суб'єктами підприємницької діяльності, що додається.
     2. Контроль  за  виконанням  наказу  покласти  на  заступника
Голови Комітету   харчової  промисловості  Христенка  В.І.  та  на
заступника Голови Комітету України з монополії на  виробництво  та
обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Негрича М.М.

 Перший заступник Міністра
 агропромислового комплексу України -
 Голова Комітету харчової промисловості України        Л.Б.Сватков

 Голова Комітету України
 з монополії на виробництво та обіг
 спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів       В.Я.Гончарук

                                         Затверджено
                             Наказ Комітету харчової промисловості
                             України, Комітету України з монополії
                             на  виробництво   та   обіг   спирту,
                             алкогольних і тютюнових виробів
                             21 травня 1999 р. N 83/35

                            Положення
      про порядок погодження та затвердження технічних умов
      і рецептури на виробництво спирту етилового, горілки,
      лікеро-горілчаних  виробів  та  алкогольних  напоїв з
      умістом спирту етилового  від  1,2  до  8,5  відсотка
      об'ємних   одиниць,   а   також   технічних  умов  на
      виробництво     тютюнових     виробів      суб'єктами
                    підприємницької діяльності

     1. Положення про порядок погодження та затвердження технічних
умов  і  рецептури  на  виробництво  спирту  етилового,   горілки,
лікеро-горілчаних  виробів  та алкогольних напоїв з умістом спирту
етилового від 1,2  до  8,5  відсотка  об'ємних  одиниць,  а  також
технічних   умов   на  виробництво  тютюнових  виробів  суб'єктами
підприємницької  діяльності  розроблено  на  виконання  пункту   1
постанови Кабінету  Міністрів  від  15  лютого  1999  року  N  186
( 186-99-п ) "Про деякі питання державного регулювання виробництва
спирту  етилового,  коньячного та плодового,  алкогольних напоїв і
тютюнових виробів".
     2. Це положення визначає порядок  погодження  і  затвердження
технічних  умов  і  рецептури  на  виробництво  спирту  етилового,
горілки, лікеро-горілчаних виробів та алкогольних напоїв з умістом
спирту етилового від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних одиниць, а також
технічних  умов  на  виробництво  тютюнових   виробів   суб'єктами
підприємницької діяльності.
     3. Погодженню в Комітеті України з монополії  на  виробництво
та  обіг  спирту,  алкогольних  напоїв і тютюнових виробів (далі -
Держспецмонополія)   та   затвердженню   в    Комітеті    харчової
промисловості  (далі  -  Укрхарчопром)  підлягають усі ті технічні
умови  і  зміни  та  доповнення  до  них,  які  розроблено   після
затвердження постанови Кабінету Міністрів від 15 лютого 1999 р.  N
186 "Про деякі питання державного регулювання  виробництва  спирту
етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових
виробів".
     4. На  погодження  до  Держспецмонополії приймаються технічні
умови,  побудовані,  викладені й оформлені у відповідності з  ДСТУ
1.3-93   "Порядок   розроблення,  побудови,  викладу,  оформлення,
узгодження, затвердження, позначення та реєстрації технічних умов"
або   ДСТУ   1.5-93  "Загальні  вимоги  до  побудови,  викладення,
оформлення  і  змісту  стандартів"  і  погоджені  з  Міністерством
охорони здоров'я.
     5. Держспецмонополія в 15-денний термін розглядає  подані  на
погодження  технічні  умови  та  рецептури  на  виробництво спирту
етилового,  горілки,  лікеро-горілчаних  виробів  та   алкогольних
напоїв з вмістом спирту етилового від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних
одиниць,  а також технічні умови на виробництво тютюнових  виробів
та  не  пізніше  зазначеного  терміну  в  особі  заступника Голови
Держспецмонополії приймає рішення і письмово  повідомляє  суб'єкту
підприємницької діяльності,  який подав їх,  про погодження чи про
відмову у погодженні.  У разі відмови в погодженні  аргументуються
причини.
     Суб'єкти підприємницької  діяльності   в   разі   відмови   у
погодженні  в 15-денний термін можуть подати оскарження на розгляд
Голові  Держспецмонополії,  який  у  зазначений   термін   приймає
остаточне рішення.
     6. На  затвердження  до  Укрхарчопрому  приймаються  технічні
умови,    погоджені    з   Міністерством   охорони   здоров'я   та
Держспецмонополії.
     7. Комітет   харчової   промисловості   в   15-денний  термін
розглядає  технічні  умови  та  рецептури  на  виробництво  спирту
етилового,   горілки,  лікеро-горілчаних  виробів  та  алкогольних
напоїв зі  вмістом  спирту  етилового  від  1,2  до  8,5  відсотка
об'ємних одиниць,  а також технічні умови на виробництво тютюнових
виробів,  приймає  рішення  про  затвердження  чи  про  відмову  у
затвердженні   і   письмово  повідомляє  суб'єкту  підприємницької
діяльності, який подав їх на затвердження, про результати розгляду
зазначених документів. У разі відмови в затвердженні аргументовано
пояснюються причини відмови.
     8. Ці   технічні   умови  після  погодження  та  затвердження
вводяться в дію лише  після  державної  реєстрації  їх  в  органах
Комітету   України   з   питань   стандартизації,   метрології  та
сертифікації.

 Начальник Управління науково-технічного
 прогресу, технічного забезпечення
 виробництва, якості продукції та охорони
 праці Укрхарчопрому                                      С.Капшук

 Начальник Управління контролю
 за виробництвом, транспортуванням
 і зберіганням тютюнових виробів                         В.Хоменко