ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Л И С Т N 11/2-4903 від 28.05.97 м.Київ vd970528 vn11/2-4903 Начальникам ТМУ Начальникам митниць Щодо ставок ввізного мита станом на 20 травня 1997 року До відома та використання в роботі надсилаємо зведений звід ставок ввізного мита станом на 20 травня 1997 року з урахуванням прийнятих в 1994-1997 роках законів України та постанов Кабінету Міністрів України. Звід носить довідковий характер. У разі виникнення спірних питань, щодо застосування ставок ввізного мита та текстового опису товару, запити надсилати до Митно-тарифного управління Державної митної служби України (телефон 247-27-84). Перший заступник Голови Служби О.Єгоров Державний митний комітет України х - ПКМ України від 8.11.1996 р. N 1353 ( у межах товарних груп 1-97 ТН ЗЕД) крім підакцизних товарів. Ставки ввізного мита станом на 20 травня 1997 року ставки мита ----------|------------------------|------|-----|-------|--------|-------| Товарна | Опис товару згідно з | Пре-|Піль-| Повні | Поста- | Прим. | позиція | ГС | фер. |гові | | нови | | | | | | | КМУ, | | | | | | | Закони | | | | | | | України| | ----------|------------------------|------|-----|-------|--------|-------| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ----------|------------------------|------|-----|-------|--------|-------| Розділ 1. Живі тварини і продукція тваринництва 01.01 Коні,осли,мули і лошаки х 1 10%, 1378 Див. живі Див. 10%, але не приміт- знос- але не менш як ки ку менш 0,06 як екю за 0,06 1 кг 2 екю за 1 кг 01.02 Велика рогата худоба х 10%, 10%, 1378 жива але не але не менш менш як як 0,1 0,1 екю екю за за 1 кг 1 кг Велика рогата худоба х 0% 0% 1378 01.02.10000 жива чистопородна племінна 01.03 Свині живі х 10%, 10%, 1378 але не але не менш менш як як 0,1 0,1 екю екю за за 1 кг 1 кг Свині живі х 0% 0% 1378 01.03.10000 чистопородні племінні 01.04 Вівці і кози живі 5%, 1378 х але не 5%, але менш не менш як як 0,04 0,04 екю за екю за 1 кг 1 кг 01.04.10100 Вівці живі чистопородні х 0% 0% 1378 племінні 01.04.20100 Кози живі чистопородні х 0% 0% 1378 племінні 01.05 Птиця жива домашня х 5%, 5%, але 1378 (півні, кури, качки, але не не менш гуси, індики і цесарки) менш як 0,04 як екю за 0,04 1 кг екю за 1 кг 01.05.11000 Вагою не більш як 185 х 0,05% 0,05% 1378 г: птиця виду Gallus domestіcus 01.05.19100 Гуси та індики х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,04 як екю за 0,04 1 кг екю за 1 кг 01.05.19900 Качки та цесарки х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,04 як екю за 0,04 1 кг екю за 1 кг 01.06 00 Інші тварини живі х 10%, 10%, 1378 але не але не менш менш як як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 02.01 М'ясо великої рогатої х 20%, 20%, 1378 худоби, свіже або але не але не охолоджене менш менш як як 0,25 0,25 екю за екю за 1 кг 1 кг 02.02 М'ясо великої рогатої х 30%, 30%, 1378 худоби, морожене але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 кг 1 кг 02.03 М'ясо свиней свіже, х 30%, 30%, 1378 охолоджене або морожене але не але не менш менш як як 0,5 0,5 екю екю за за 1 кг 1 кг 02.04 М'ясо дрібної рогатої х 30%, 30%, 1378 худоби, свіже, але не але не охолоджене або морожене менш менш як як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 02.05 00000 М'ясо коней, ослів, х 20%, 20%, 1378 мулів і лошаків, свіже, але не але не охолоджене або морожене менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 02.06 Субпродукти великої х 20%, 20%, 1378 рогатої худоби, свиней, але не але не дрібної рогатої худоби, менш менш як коней, ослів, мулів або як 0,1 0,1 екю лошаків, харчові, екю за за 1 кг свіжі, охолоджені або 1 кг морожені 02.07 х 30%, 30 %, 94 але не але не менш менш 0,7екю 0,7 екю за 1 за 1кг кг 02.07 39130 0% 0,3екю 0,3екю З.У за 1 за 1 кг 313/96- кг ВР 02.07 39230 0% 0,3екю 0,3екю З.У за 1 кг за 313/96- 1 кг ВР 02.07 41510 0% 0,3 0,3 екю З.У екю за 1 кг 313/96- за 1 ВР кг 02.08 Інші м'ясо і х 20%, 20%, 1378 субпродукти харчові, але не але не свіжі, охолоджені або менш менш як морожені як 2 2 екю екю за за 1 кг 1 кг 02.09 00 Свиняче сало, свинячий х 30%, 30%, 1378 і пташиний жир але не але не (нетоплений), свіжі, менш менш як охолоджені, морожені, як 0,3 0,3 екю солені в розсолі, екю за за 1 кг сушені або копчені 1 кг 02.10 М'ясо і субпродукти х 30%, 30%, 1378 харчові, солені, в але не але не розсолі, сушені або менш менш як копчені; харчове як 0,3 0,3 екю борошно і порошки з екю за за 1 кг м'яса або субпродуктів 1 кг 03.01 Риба жива х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,03 як екю за 0,03 1 кг екю за 1 кг 03.02 Риба свіжа або х 15%, 15%, 1378 охолоджена, крім але не але не рибного філе і м'яса менш менш як риб, класифікованих в як 0,15 товарній позиції 03.04 0,15 екю за екю за 1 кг 1 кг 03.02.70000 Печінка, ікра та х 20%, 20%, 1378 молоки але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 03.03 Риба морожена, за х 15%, 15%, 1378 винятком рибного філе і але не але не м'яса риб, класи- менш менш як фікованих в товарній як 0,15 екю позиції 03.04 0,15 за 1 кг екю за 1 кг 03.03 79830 Путасу (некондиційна х 5%, 5%, але 1378 для годівлі хутрових але не не менш звірів) менш як 0,05 як екю за 0,05 1 кг екю за 1 кг 03.03 79990 Інша (некондиційна для х 5%, 5%, але 1378 годівлі хутрових але не не менш звірів) менш як 0,05 як екю за 0,05 1 кг екю за 1 кг 03.03 80000 Печінка, ікра та молоки х 20%, 20%, 1378 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 03.04 Філе рибне та інше х 20%, 20%, 1378 м'ясо риб (включаючи але не але не фарш), свіже, менш менш як охолоджене або морожене як 0,4 0,4 екю екю за за 1 кг 1 кг 03.05 Риба в'ялена, солена х 20%, 20%, 1378 або в розсолі; риба але не але не гарячого або холодного менш менш як копчення; борошно і як 0,3 0,3 екю гранули рибні, харчові екю за за 1 кг 1 кг 03.05 20000 Печінка, ікра та молоки х 20%, 20%, 1378 рибні, сушені, копчені, але не але не солені чи у розсолі менш менш як як 0,8 0,8 екю екю за за 1 1 кг. кг. 03.06 Ракоподібні, оброблені х 20%, 20%, 1378 або необроблені, живі, але не але не свіжі, охолоджені, менш менш як морожені, сушені, як 0,8 0,8 екю солені або в розсолі; екю за за 1 кг ракоподібні необроблені 1 кг варені у воді або на парі, охолоджені або неохолоджені, морожені, сушені, солені або в розсолі; борошно і гранули з ракоподібних, харчові 03.07 Молюски, оброблені або х 20%, 20%, 1378 необроблені, живі, але не але не свіжі, охолоджені, менш менш як морожені, сушені, як 0,8 0,8 екю солені або в розсолі; екю за за 1 кг інші водні безхребетні 1 кг (крім ракоподібних і молюсків), живі, свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені або в розсолі; борошно і гранули з інших водних безхребетних, харчові 04.01 Молоко і вершки х 20%, 20%, 1378 незгущені, без але не але не додавання цукру або менш менш як інших підсолоджуючих як 0,1 0,1 екю речовин екю за за 1 л 1 л 04.02 Молоко і вершки х 30%, 30%, 1378 згущені, з додаванням але не але не цукру або інших менш менш як підсолоджуючих речовин як 0,4 0,4 екю екю за за 1 л 1 л 04.02 10110 В упаковках масою х 30%, 30%, 1378 нетто не більш як 2,5 але не але не кг менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 л 1 л 04.02 10990 Інші х 20%, 20%, 1378 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 л 1 л 04.02 21110 Без додавання цукру або х 20%, 20%, 1378 інших підсолоджуючих але не але не речовин, в упаковках менш менш як масою нетто не більш як як 0,2 0,2 екю 2,5 кг екю за за 1 л 1 л 04.02 29990 Інші х 30%, 30%, 1378 але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 л 1 л 04.03 Маслянка, кисле молоко, х 30%, 30%, 1378 та вершки, йогурт, але не але не кефір та інші менш менш як ферментовані або скислі як 0,45 молоко та вершки, 0,45 екю за згущені або незгущені, екю за 1 л з додаванням або без 1 л додавання цукру чи інших підсолоджуючих і ароматизуючих речовин, горіхів, какао або фруктів 04.04 Сироватка молочна, х 30%, 30%, 1378 згущена або незгущена, але не але не з додаванням або без менш менш як додавання цукру чи як 0,18 інших підсолоджуючих 0,18 екю за речовин; продукти з екю за 1 л натуральних компонентів 1 л молока з додаванням або без додавання цукру чи інших підсолоджуючих речовин, не зазначені в іншому місці 04.05 х 30 %, 30 %, 94 але не але не менш менш 1 екю 1 екю за 1 за 1 кг кг 04.06 х 5 % 10 % Т 04.06 Сири тверді х 30 % , 30 %, 94 але не але не менш менш 0.8екю 0.8екю за 1 за 1 кг кг 04.07 00 Яйця птиці, в х 20%, 20%, 1378 шкаралупі, свіжі, але не але не консервовані або варені менш менш як як 0,12 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 04.07 00110 Індичі або гусячі х 20%, 20%, 1378 але не але не менш менш як як 0,12 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 04.07 00190 Інші х 20%, 20%, 1378 але не але не менш менш як як 0,12 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 04.08 Яйця птиці без х 20%, 20%, 1378 шкаралупи і жовтки але не але не свіжі, сушені, варені менш менш як або на парі, формовані, як 0,6 0,6 екю морожені або екю за за консервовані іншим 1 кг 1 кг методом, з додаванням або без додавання цукру або інших підсолод- жуючих речовин 04.09 х 30 %, 30%,але 94 але не не менш менш 0.8екю 0.8екю за 1 за 1 кг кг 04.10 00 Продукти харчового х 30%, 30%, 1378 тваринного походження, але не але не не зазначені в іншому менш менш як місці як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 05.01 00000 Людське волосся х 5%, 5%, але 1378 необроблене, мите або але не не менш немите, очищене або менш як 0,4 неочищене; його відходи як 0,4 екю за екю за 1 кг 1 кг 05.02 Щетина свиняча або х 15%, 15%, 1378 кабаняча, борсукове але не але не або інше волосся, яке менш менш як використовується для як 0,9 0,9 виробництва щіткових екю за екю за виробів; їх відходи 1 кг 1 кг 05.03 00000 Кінський волос і його х 15%, 15%, 1378 відходи, в тому числі у але не але не вигляді полотна на менш менш як підкладці або без неї як 1 1 екю екю за за 1 кг 1 кг 05.04 00000 Кишки, міхурі і шлунки х 15%, 15%, 1378 тварин (крім риб'ячих), але не але не цілі або в кусках менш менш як як 0,015 0,015 екю за екю за 1 кг 1 кг 05.05 Шкурки та інші частини х 15%, 15%, 1378 птиці з пір'ям або але не але не пухом; пір'я та його менш менш як частини (підрізані і як 0,015 непідрізані) і пух, 0,015 екю за неочищені або очищені, екю за 1 кг дезинфіковані або 1 кг оброблені для збереження; порошок або відходи пір'я та його частин 05.06 Кістки і роговий х 15%, 15%, 1378 стержень, необроблені, але не але не знежирені, первинно менш менш як оброблені (але не як 0,015 вирізані за формою), 0,015 екю за оброблені кислотою або екю за 1 кг дежелатинізовані; їх 1 кг відходи і борошно кісткове та відходи цих продуктів 05.07 Кістка слонова, панцирі х 15%, 15%, 1378 черепах, вус китовий але не але не або інших морських менш менш як ссавців, роги, копита, як 0,09 кігті, клюви 0,09 екю за необроблені або екю за 1 кг первинно оброблені, але 1 кг не вирізані за формою; порошок і відходи цих продуктів 05.08 00000 Корали і аналогічні х 5%, 5%, але 1378 матеріали, необроблені але не не менш або первинно оброблені; менш як 0,1 раковини і панцирі як 0,1 екю за молюсків, ракоподібних екю за 1 кг або голкошкірних, 1 кг скелетні пластини каракатиць, необроблені або первинно оброблені, але не вирізані за формою; порошок і відходи цих продуктів 05.09 Губки натуральні х 5%, 5%, але 1378 тваринного походження але не не менш менш як 0,03 як екю за 0,03 1 кг екю за 1 кг 05.10 00000 Амбра сіра, струмина х 5%, 5%, але 1378 боброва, цивета і але не не менш мускус; шпанки; жовч, в менш як 0,03 тому числі суха; залози як екю за та інші речовини 0,03 1 кг тваринного походження, екю за що використовуються у 1 кг фармацевтиці,свіжі, охолоджені, морожені або оброблені 05.11 Продукти тваринного х 30%, 30%, 1378 походження, не але не але не зазначені в іншому менш менш як місці, здохлі тварини, як 0,03 вказані у групах 01 0,03 екю за або 03, не придатні екю за 1 кг для споживання 1 кг 05.11 10000 Сперма бугаїв х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,03 як екю за 0,03 1 кг екю за 1 кг 05.11 99900 Інші х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,03 як екю за 0,03 1 кг екю за 1 кг Розділ 2. Продукти рослинного походження 06.01 Цибулини, бульби, х 15%, 15%, 1378 бульбовидне коріння, але не але не розетки коренів, менш менш як кореневища квіткових і як 0,04 листяних рослин у стані 0,04 екю за вегетативного спокою, екю за 1 кг вегетації, цвітіння; 1 кг рослини і коріння цикорію, крім коріння, класифікованого в товарній позиції 12.12 06.02 Рослини живі інші х 15%, 15%, 1378 (включаючи їх коріння), але не але не живець і прищепа; менш менш як міцелій грибний як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 06.02 30900 Рододендрон х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 шт. 1 шт. 06.02 99910 Квіткові рослини з х 20%, 20%, 1379 квітами або бутонами, але не але не за винятком кактусів менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.02 99990 Рослини інші х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 Квіти і бутони зрізані, для букетів або декоративних цілей, свіжі, засушені, відбілені,пофарбовані, просочені або оброблені іншими способами : з 1 червня по 31 жовтня 06.03 10110 Троянда х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10130 Гвоздика х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10150 Орхідея х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10210 Гладіолус х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10250 Хризантема х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10290 Інші х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,4 0,4 екю екю за за 1 1 шт. шт. З 1 листопада по 31 травня 06.03 10510 Троянда х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10530 Гвоздика х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10550 Орхідея х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10610 Гладіолус х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10650 Хризантема х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 10690 Інші х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.03 90000 Інші х 15% 20% Т 06.04 Листя, гілки та інші х 15%, 15%, 1378 частини рослин без але не але не квітів і бутонів; менш менш як трави, мохи, лишайники як 0,02 для букетів або 0,02 екю за декоративних цілей, екю за 1 кг свіжи, засушені, 1 кг відбілені, пофарбовані, просочені або оброблені іншими способами 06.04 91900 Інші х 20%, 20%, 1379 але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 1 шт. шт. 06.04 99900 Інші х 15%, 15%, 1378 але не але не менш менш як як 0,02 0,02 екю за екю за 1 кг 1 кг 07.01 Картопля свіжа або х 50%, 70 %, 1221 охолоджена але не але не менш менш як як 0,21 0,16 екю за екю за 1 кг 1 кг 07.02 00 Томати свіжі або х 30%, 30%, 1378 охолоджені але не але не менш менш як як 0,3 0,3 екю екю за за 1 1 кг кг 07.03 х 30 %, 30%, 94 але не але не менш менш як 0.1екю 0.1екю за 1 за кг 1 кг 07.04 Капуста головчаста, х 15%, 15%, 1378 кольорова, махрова, але не але не кольрабі та інші менш менш як харчові продукти роду як 0,15 BRASSICA, свіжі або 0,15 екю за охолоджені екю за 1 кг 1 кг 07.04 90100 Капуста білоголова та х 30%, 30%, 1378 червоноголова але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 07.05 Салат-латук (Lactuca х 15%, 15%, 1378 Satіva) і цикорій але не але не (Cіchorіum Spp.), менш менш як свіжий або охолоджений як 0,15 0,15 екю за екю за 1 кг 1 кг 07.06 Морква, ріпа, буряк х 30%, 30%, 1378 столовий, козелець, але не але не селера коренеплідна, менш менш як редис та інші як 0,2 0,2 екю аналогічні харчові екю за за 1 кг коренеплоди, свіжі або 1 кг охолоджені 07.07 00 Огірки і корнішони, х 30%, 30%, 1378 свіжі або охолоджені але не але не менш менш як як 0,1 0,1 екю екю за за 1 кг 1 кг 07.08 Бобові культури, в х 30%, 30%, 1378 стручках або очищені, але не але не свіжі або охолоджені менш менш як як 0,25 0,25 екю за екю за 1 кг 1 кг 07.09 Овочі інші, свіжі або х 30%, 30%, 1378 охолоджені але не але не менш менш як як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 07.10 Овочі (сирі або варені х 30%, 30%, 1378 у воді або на парі), але не але не заморожені менш менш як як 0,06 0,06 екю за екю за 1 кг 1 кг 07.11 Овочі консервовані для х 30%, 30%, 1378 короткочасного але не але не зберігання (наприклад, менш менш як двоокисом сірки, в як 0,2 0,2 екю розсолі, сірчистій екю за за 1 кг воді або в іншій 1 кг тимчасово консервуючій рідині), але не придатні для використання в їжу 07.12 Овочі сушені, цілі, х 30%, 30%, 1378 розрізані, нарізані але не але не шматочками, подрібнені менш менш як або у вигляді порошку, як 0,6 0,6 екю без подальшої обробки екю за за 1 кг іншим способом 1 кг 07.13 Овочі, бобові сушені, в х 30%, 30%, 1378 стручках або без але не але не стручків, в тому числі менш менш як лущені або подрібнені як 0,6 0,6 екю екю за за 1 1 кг кг 07.14 Маніок, маранта, салеп, 30%, 30%, 1378 груші земляні, батат та х але не але не інші аналогічні менш менш як коренеплоди, як 0,1 0,1 екю бульбоплоди з високим екю за за 1 кг вмістом крохмалю або 1 кг інгуліну, свіжі або сушені, цілі, настругані, в гранулах; серцевина сагової пальми 08.01 Горіхи кокосові, х 10% 10% 43 бразильські та кеш'ю, свіжі або сушені, очищені від шкарлупи або неочищені, із шкіркою чи без шкірки. 08.02 Інші горіхи, свіжі або х 10% 10% 43 сушені, очищені від шкарлупи або неочищені, із шкіркою або без шкірки. 08.03 00 Банани, включаючи х 20%, 20%, 1378 банани райські, свіжі але не але не або сушені менш менш як як 0,1 0,1 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.04 Фініки, інжир, ананаси, х 30%, 30%, 1378 авокадо, гуаява, манго але не але не і мангостан, свіжі або менш менш як сушені як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.05 Цитрусові свіжі або х 20%, 20%, 1378 сушені але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.06 Виноград свіжий або х 20%, 20%, 1378 сушений але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.07 Дині, кавуни і папайя, х 20%, 20%, 1378 свіжі але не але не менш менш як як 0,2 0,2 екю екю за за 1 кг 1 кг 08. 08 Яблука, груші та айва, х 30%, 30%, 1378 свіжі але не але не менш менш як як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.09 Абрикоси, вишня і х 30%, 30%, 1378 черешня, персики але не але не (включаючи нектарини), менш менш як сливи і терен, свіжі як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.10 Плоди свіжі інші х 30%, 30%, 1378 але не але не менш менш як як 0,3 0,3 екю екю за за 1 кг 1 кг 08.11 Плоди і горіхи, свіжі х 30%, 30%, 1378 або варені у воді або але не але не на парі, морожені, з менш менш як додаванням або без як 0,3 0,3 екю додавання цукру або екю за за 1 кг інших підсолоджуючих 1 кг речовин 08.12 Плоди і горіхи, х 20%, 20%, тимчасово консервовані але не але не 1378 (наприклад двоокисом менш менш як сірки, у солоній або як 0,15 сірчистій воді, чи в 0,15 екю за іншій тимчасово екю за 1 кг консервуючій 1 кг рідині),але не готові для безпосереднього споживання 08.13 Плоди сушені, крім х 20%, 20%, класифікованих у але не але не 1378 товарних позиціях 08.01- менш менш як 08.06; суміші сушених як 0,1 0,1 екю плодів або горіхів, екю за за 1 кг класифікованих у даній 1 кг групі 08.14 00000 Шкурки цитрусових або х 10%, 10%, 1378 баштанних культур, але не але не свіжі, морожені, сушені менш менш як або тимчасово як 0,01 консервовані в солоній 0,01 екю за або сірчистій воді, чи екю за 1 кг в іншій тимчасово 1 кг консервуючій рідині 09.01 Кава 0% 0,1екю З.У 0,1екю за 1 313/96- за 1 кг ВР кг 09.02 Чай х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,04 як екю за 0,04 1 кг екю за 1 кг 09.03 00000 Мате х 10%, 10%, 1378 але не але не менш менш як як 0,08 0,08 екю за екю за 1 кг 1 кг 09.04 Перець роду Pіper; х 10%, 10%, 1378 перець роду Capsіcum але не але не або перець роду менш менш як Pіmenta, сушений, як 0,12 дроблений або молотий 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 09.04 20900 Дроблений чи молотий х 10%, 10%, 1378 але не але не менш менш як як 0,12 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 09.05 Ванілін х 10%, 10%, 1378 але не але не менш менш як як 0,12 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 09.06 Кориця і квіти х 10%, 10%, 1378 коричного дерева але не але не менш менш як як 0,12 0,12 екю за екю за 1 кг 1 кг 09.07 00000 Гвоздика (цілі плоди, х 10%, 10%, 1378 квіти, стебло) але не але не менш менш як як 0,1 0,1 екю екю за за 1 кг 1 кг 09.08 Мускатний горіх, х 10%, 10%, 1378 лушпиння мускатного але не але не горіха, мацис і менш менш як кардамон як 0,06 0,06 екю за екю за 1 кг 1 кг 09.09 х 5%, 5%, але 1378 але не не менш менш як 0,03 як екю за