УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 серпня 2003 р.
за N 674/7995
Про затвердження Порядку розподілу квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку і створення комісії з визначення на конкурсних засадах квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку
Відповідно до абзацу сьомого пункту 2 Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року N 1266 (
1266-2002-п)
(із змінами і доповненнями), НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок розподілу квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку і створення комісії з визначення на конкурсних засадах квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку, що додається.
2. Комісії на підставі очікуваних обсягів виробництва та реалізації спирту в році, що передує плановому, здійснити розподіл обсягів виробництва спирту між виробниками спирту на конкурсних засадах з урахуванням пропозицій концерну "Укрспирт", обласних державних об'єднань спиртової та лікеро-горілчаної промисловості, Сумської обласної державної адміністрації.
3. Державному департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України (Жихарєв Ю.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Державного секретаря Лузана Ю.Я. та першого заступника Голови Державної податкової адміністрації Шитрю О.І.
Міністр аграрної політики
України
Голова Державної податкової
адміністрації України
|
С.Рижук
Ю.Кравченко
|
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України,
Державної податкової
адміністрації України
23.06.2003 N 189/310
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
5 серпня 2003 р.
за N 674/7995
ПОРЯДОК
розподілу квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку і створення комісії з визначення на конкурсних засадах квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку
1. Загальні положення
1.1. Цей Порядок, розроблений відповідно до абзацу сьомого пункту 2 Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2002 року N 1266 (
1266-2002-п)
(із змінами і доповненнями), установлює умови розподілу квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку на конкурсних засадах між виробниками спирту (далі - виробники спирту).
1.2. Цей Порядок поширюється на всіх виробників спирту в Україні і є обов'язковим для виконання.
2. Порядок організації конкурсу
2.1. Розподіл квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку на конкурсних засадах покладається на комісію з розподілу квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку (далі - Комісія).
Комісія є постійно діючим органом при Державному департаменті продовольства Міністерства аграрної політики України.
До складу комісії входять 9 членів.
2.2. Діяльністю Комісії керує її голова, а в разі його відсутності - один із заступників.
2.3. Комісія у своїй роботі керується Конституцією України (
254к/96-ВР)
, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами Мінагрополітики України, а також цим Положенням.
2.4. Голова Комісії в межах своєї компетенції:
скликає засідання Комісії;
головує на засіданнях Комісії;
видає розпорядження та доручення для членів Комісії;
організовує підготовку матеріалів для розгляду Комісією;
представляє Комісію у відносинах з підприємствами, установами та організаціями.
2.5. Персональний склад Комісії та зміни у її складі затверджується спільним наказом Міністерства аграрної політики України та Державної податкової адміністрації України.
2.6. Комісія має право:
приймати рішення про розподіл квот на виробництво спирту та його реалізацію на внутрішньому ринку на конкурсних засадах;
залучати в установленому порядку вчених, фахівців галузевих формувань з метою опрацювання та підготовки для розгляду на засіданні Комісії питань, що належать до її компетенції (за згодою);
одержувати від центральних органів виконавчої влади та суб'єктів підприємницької діяльності, що не належать до сфери управління цих органів, замовлення на придбання спирту для виробництва продукції із зазначенням заводів-постачальників;
уносити міністерству пропозиції стосовно вирішення питань, що належать до її компетенції.
2.7. Організаційною формою роботи Комісії є засідання, що проводяться не рідше одного разу на квартал.
2.8. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше ніж дві третини її членів.
2.9. Рішення Комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало дві третини присутніх на засіданні.
У разі рівного розподілу голосів - голос голови є ухваленим.
2.10. Рішення Комісії оформлюється протоколом, який підписують голова та відповідальний секретар.
2.11. Організаційне та матеріально-технічне забезпечення роботи Комісії здійснює Державний департамент продовольства Міністерства аграрної політики України.
3. Умови проведення конкурсу, участі в ньому виробників спирту та визначення результатів конкурсу
3.1. У конкурсі мають право брати участь виробники спирту, які мають ліцензію на виробництво спирту етилового.
3.2. Виробник спирту до 1 жовтня року, що передує плановому (протягом одного місяця), подає Комісії лист-замовлення виходячи з можливих поквартальних обсягів виробництва спирту та його реалізації, а також:
завірені в установленому порядку копії установчих документів виробника спирту, свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, ліцензії на виробництво спирту етилового, довідку про включення підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України;
довідку про обсяги виробництва спирту та його реалізацію за останні два роки (додаток 1);
довідку про показники ефективності використання державного майна і прибутку за рік, що передує подачі матеріалів на розгляд Комісії (додаток 2);
калькуляцію собівартості продукції за рік, що передує подачі матеріалів на розгляд Комісії (додаток 3).
Переможцем (переможцями) визначається учасник конкурсу, який має кращі фінансові та виробничі показники.
3.3. Комісія протягом десяти днів після закінчення терміну подання листів-замовлень розглядає їх на засіданні та за результатами розгляду приймає рішення.
3.4. Розгляд листів-замовлень здійснюється окремо щодо кожної області.
3.5. Подані на конкурс документи реєструються відповідальним секретарем Комісії у журналі обліку (додаток 4).
Документи, подані з недотриманням вимог передбачених п. 3.2. цього наказу, не приймаються.
3.6. Рішення Комісії затверджується наказом Міністерства аграрної політики України в десятиденний термін і надається виробнику спирту до відома та виконання.
3.7. Комісія в місячний термін після проведення конкурсу організовує публікацію результатів конкурсу в засобах масової інформації та мережах Інтернету.
Голова Державного департаменту
продовольства Міністерства
аграрної політики України
Начальник Департаменту з питань
адміністрування акцизного збору
і контролю за виробництвом та
обігом підакцизних товарів
Державної податкової
адміністрації України
|
Ю.Жихарєв
А.Радченко
|
Додаток 1
до пункту 3.2 Порядку
розподілу квот на
виробництво спирту та його
реалізацію на внутрішньому
ринку і створення комісії
з визначення на конкурсних
засадах квот на виробництво
спирту та його реалізацію
на внутрішньому ринку
Довідка про обсяги виробництва спирту та його реалізацію за останні два роки
Завод
|
Вироблено
|
Реалізовано
|
1
|
2
|
3
|
1-й рік
|
|
|
2-й рік
|
|
|
Усього
|
|
|
Керівник _______________ ______________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
Головний бухгалтер _______________ ______________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
М.П.
"__" ___________ 200_ р.
Голова Держпроду
Начальник ДААК ДПА України
|
Ю.Жихарєв
А.Радченко
|
Додаток 2
до пункту 3.2 Порядку
розподілу квот на
виробництво спирту та його
реалізацію на внутрішньому
ринку і створення комісії
з визначення на конкурсних
засадах квот на виробництво
спирту та його реалізацію
на внутрішньому ринку
Довідка про показники ефективності використання державного майна і прибутку за рік
N
з/п
|
Показники підприємств
|
Одиниця
виміру
|
200_ р.
|
200_ р.
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
1
|
Обсяг реалізованої продукції
|
тис. грн.
|
|
|
2
|
Балансовий прибуток (збиток)
|
тис. грн.
|
|
|
3
|
Залишкова вартість основних
фондів
|
тис. грн.
|
|
|
4
|
Дебіторська заборгованість
|
тис. грн.
|
|
|
5
|
у т.ч. понад рік
|
тис. грн.
|
|
|
6
|
Кредиторська заборгованість
|
тис. грн.
|
|
|
7
|
Заборгованість з виплати
заробітної плати, усього
|
тис. грн.
|
|
|
8
|
у т.ч. прострочена
|
тис. грн.
|
|
|
9
|
Розрахунки з бюджетом:
|
|
|
|
|
Належало внести
|
тис. грн.
|
|
|
|
Фактично внесено
|
тис. грн.
|
|
|
|
Заборгованість
|
тис. грн.
|
|
|
|
у т.ч. прострочена
|
тис. грн.
|
|
|
10
|
Заборгованість за платежами до
Пенсійного фонду
|
тис. грн.
|
|
|
Керівник _______________ ______________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
Головний бухгалтер _______________ ______________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
М.П.
"__" __________ 200_ р.
Голова Держпроду
Начальник ДААК ДПА України
|
Ю.Жихарєв
А.Радченко
|
Додаток 3
до пункту 3.2 Порядку
розподілу квот на
виробництво спирту та його
реалізацію на внутрішньому
ринку і створення комісії
з визначення на конкурсних
засадах квот на виробництво
спирту та його реалізацію
на внутрішньому ринку
__________________________________________________________________
(підприємство)
КАЛЬКУЛЯЦІЯ СОБІВАРТОСТІ
за 20____ рік
__________________________________________________________________
(назва продукції)
--------------------------
|Випуск______________дал |
------------------------------------------------------------------
Шифр
рядка
|
Статті затрат
|
Витрати
на
фактичний
обсяг,
тис. грн.
|
Витрати на
одиницю
продукції,
грн.
|
01
|
Сировина та основні матеріали,
у т.ч.:
|
|
|
|
основна сировина
|
|
|
|
зерно на солод
|
|
|
|
Ферменти
|
|
|
|
транспортні витрати
|
|
|
|
Зворотні відходи (вираховуються)
|
|
|
|
Сировина та основні матеріали без
зворотних відходів
|
|
|
02
|
Допоміжні матеріали на технологічні
потреби
|
|
|
03
|
Паливо на технологічні потреби
|
|
|
04
|
Електроенергія на технологічні
потреби
|
|
|
05
|
Заробітна плата виробничих робітників
|
|
|
06
|
Відрахування на соціальне
страхування
|
|
|
07
|
Витрати на утримання та експлуатацію
устаткування
|
|
|
08
|
Загальновиробничі витрати
|
|
|
09
|
Втрати від браку
|
|
|
10
|
Інші виробничі витрати
|
|
|
11
|
Виробнича собівартість
|
|
|
12
|
Попутна продукція (вираховується)
|
|
|
13
|
Адміністративні витрати
|
|
|
14
|
Витрати на збут
|
|
|
15
|
Прибуток
|
|
|
16
|
Оптова ціна
|
|
|
Керівник _______________ ______________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
Головний бухгалтер _______________ ______________________
(підпис) (ініціали, прізвище)
М.П.
"__" __________ 200_ р.
Голова Держпроду
Начальник ДААК ДПА України
|
Ю.Жихарєв
А.Радченко
|
Додаток 4
до пункту 3.5 Порядку
розподілу квот на
виробництво спирту та його
реалізацію на внутрішньому
ринку і створення комісії
з визначення на конкурсних
засадах квот на виробництво
спирту та його реалізацію
на внутрішньому ринку
Журнал обліку
N
з/п
|
Назва
підпри-
ємства
|
Свідоцтво
про
державну
реєстрацію
суб'єкта
підприєм-
ницької
діяльності
|
Ліцензія
на
виробни-
цтво
спирту
етилово-
го
|
Довідка
про
включення
підприєм-
ства до
Єдиного
державного
реєстру
|
Довідка про
обсяги
виробництва
спирту та
його
реалізацію
за останні
два роки
|
Довідка
про
показники
ефектив-
ності
викорис-
тання
держав-
ного
майна і
прибутку
за рік
|
Калькуля-
ція
собівар-
тості
продук-
ції за
рік
|
Прізви-
ще
особи,
яка
подала
доку-
менти
|
Підпис
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Голова Держпроду
Начальник ДААК ДПА України
|
Ю.Жихарєв
А.Радченко
|