ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Департамент митно-тарифного регулювання
Л И С Т
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
(до уваги відділів митних
платежів)
Про критерій достатньої переробки цукру білого, що виробляється з цукру-сирцю тростинного
В доповнення до листа Держмитслужби України від 18.06.09 N 11/4-10.14/5775-ЕП (
v5775342-09)
та у зв'язку із запитами митних органів щодо критерію достатньої переробки цукру білого, що виробляється з цукру-сирцю тростинного повідомляємо про таке.
Рішення Економічної ради СНД (
997_g18)
від 14.09.07 ратифіковано Верховною Радою України Законом України від 18.02.09 N 996-VI (
996-17)
із наступним застереженням:
"Україна незалежно від умов, зазначених у додатку 1 до Правил визначення країни походження товарів, затверджених Рішенням Ради глав урядів СНД (
997_484)
від 30 листопада 2000 року, застосовуватиме для визначення країни походження білого цукру, що виробляється з цукру-сирцю тростинного (код товарної позиції 1701 згідно з ТН ЗЕД СНД), встановлений у зазначених Правилах порядок, який передбачає зміну товарної позиції згідно з ТН ЗЕД СНД на рівні хоча б одного з перших чотирьох знаків"
Звертаємо увагу, що у разі виробництва цукру білого з цукру-сирцю тростинного зміни товарної позиції згідно з ТН ЗЕД СНД на рівні хоча б одного з перших чотирьох знаків не відбувається й товар не набуває статусу походження.
Таким чином, цукор білий, вироблений з цукру-сирцю тростинного при ввезенні на митну територію України за сертифікатами походження форми СТ-1 (
997_484)
, у графі 9 яких проставлено критерій "Д" та перші чотири знаки коду товарної номенклатури, підлягає оподаткуванню на загальних підставах.
Директор Департаменту
митно-тарифного регулювання
|
В.І.Демченко
|
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua