УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
05.04.2006 N 29/1-11.1/2313-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
Начальникам лабораторій
з експертного забезпечення
митних органів
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП (v2769342-11) від 21.02.2011 )

Про класифікацію згідно з УКТЗЕД м'ясної обрізі

В зв'язку з запитами митниць та з метою уникнення розбіжностей у класифікації згідно з УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) товару "м'ясні обрізки - фрагменти, що містять м'язову і жирову тканини в різних співвідношеннях", повідомляємо про наступне.
Класифікація згідно з УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) товару "м'ясні обрізки - фрагменти, що містять м'язову і жирову тканини в різних співвідношеннях" здійснюється відповідно до:
- Правила 1 Основних правил інтерпретації класифікації товарів;
- Додаткової примітки 2 Г до групи 02 Закону України "Про Митний тариф України" від 05.04.01 N 2371-III (2371-14) ;
- Загальних положень до групи 02, Пояснень до товарних позицій 0206, 0209, зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД, затверджених наказом Держмитслужби від 31.01.04 N 68 (v0068342-04) .
У товарній позиції 0209 (2371а-14) класифікується "сало", тобто жирова тканина, розташована під шкіркою та з нею зв'язана, незалежно від частини туші, з якої вона одержана. Сало цієї товарної позиції обмежується салом без пісних частин.
Тваринний жир, що міститься в тушах чи в самому м'ясі, розглядається як складова частина м'яса і класифікується у товарних позиціях 0203 або 0210 (2371а-14) залежно від конкретного випадку (наприклад, свинина з прошарками сала та аналогічне м'ясо з великими прошарками сала і сало з прилеглим шаром м'яса).
У Поясненнях до товарної позиції 0206 (2371а-14) представлено повний перелік продуктів, які згідно з УКТЗЕД вважаються субпродуктами.
Пропонуємо класифікацію згідно з УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) товару "М'ясні обрізки - фрагменти, що містять м'язову і жирову тканини в різних співвідношеннях" проводити з урахуванням вищезазначеного.
Начальник Управління
І.П.Рамусь
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua