УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
12.03.2008 N 29/1-11.2/1641-ЕП
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП (v2769342-11) від 21.02.2011 )

Про класифікацію товару згідно з УКТЗЕД

З метою єдиного підходу щодо класифікації згідно з УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) товарів, які декларуються як "основи для приготування напоїв" повідомляємо наступне.
1. Основами для приготування напоїв можуть розглядатись безалкогольні або алкогольні продукти (крім продуктів, заснованих на запашних речовинах), використовувані для виробництва різних безалкогольних або алкогольних напоїв. До складу цих продуктів можуть входити цілком чи частково ароматизувальні інгредієнти, рослинні екстракти, соки, консерванти, замінники цукру чи інші хімічні речовини, що визначають даний напій. Напій одержують з такого продукту шляхом простого розведення його водою, вином або спиртом з доданням чи без додання цукру або газоподібного діоксиду вуглецю.
Зазвичай такі продукти класифікуються у товарній позиції 2106 з урахуванням їх хімічного складу, правил 1, 6 Основних правил інтерпретації класифікації товарів (ОПІ) (2371а-14) , пояснень до товарної позиції 2106 (п. 7, 12).
2. У випадках, коли до митного оформлення подаються декілька товарів, які декларуються як одне ціле - "основа для приготування напоїв", класифікація таких товарів має відбуватись з урахуванням правила 3 (б) Основних правил інтерпретації класифікації товарів (2371а-14) (ОПІ).
Якщо декілька товарів подаються в окремих упаковках (бочка, контейнер, каністра, інше), являють собою різні за хімічним складом продукти, призначені для промислового приготування напою як його частини (компоненти), то вони не відповідають визначенню багатокомпонентного товару або набору для роздрібної торгівлі у розумінні правила 3(б) ОПІ (2371а-14) (див. пояснення п. XI до цього правила) і не можуть розглядатись як одне ціле - "основа для приготування напою". Кожний товар (частина, компонент) має класифікуватись окремо у відповідній товарній позиції з урахуванням його хімічного складу та правил 1, 6 ОПІ (наприклад, у позиціях товарних груп 28, 29, товарних позиціях 2106, 3302, 3824 та ін.).
Начальник Управління
І.П.Рамусь
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua