УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Центральне митне управління лабораторних
досліджень та експертної роботи
Л И С Т
01.10.2007 N 29/1-11.1/5845-ЕП
Начальникам регіональних
митниць, митниць
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-10.16/2769-ЕП (v2769342-11) від 21.02.2011 )

Щодо класифікації винограду

З метою уникнення розбіжностей при класифікації товару згідно з вимогами УКТЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) та для використання в роботі надаємо роз'яснення щодо класифікації винограду.
Класифікація винограду здійснюється відповідно до:
- Правил 1, 6 Основних правил інтерпретації класифікації товарів;
- Примітки 1 (а) до групи 20 Закону України "Про митний тариф України" від 05.04.01 N 2371-III (2371-14) .
- Загальних положень до групи 08, Пояснень до товарних позицій 0806, 0811, 0812, 2008, 2204, 2308 (2371а-14) , зазначених у Поясненнях до УКТЗЕД, затверджених наказом Держмитслужби від 31.01.04 N 68 (v0068342-04) ;
Виноград свіжий (столових та винних сортів) для десерту, чи для виноробства (включаючи упакований у діжки), вирощений або в незахищеному (відкритому) ґрунті, або в теплицях, а також сушений виноград класифікується у товарній позиції 0806 згідно з УКТЗЕД (2371а-14) . Винні сорти винограду можуть пакувати у великі кошики, відкриті пакувальні ящики або у діжки, в яких його часто щільно укладають, давлять або напівпресують.
Виноград заморожений класифікується у товарній позиції 0811 згідно з УКТЗЕД (2371а-14) .
Виноград консервований для тимчасового зберігання (наприклад, діоксидом сірки або у солоній воді, у воді з додаванням сірки або інших речовин, що забезпечують його тимчасову консервацію), але за умови, що ці продукти непридатні в такому стані для безпосереднього вживання в їжу класифікуються у товарній позиції 0812 згідно з УКТЗЕД (2371а-14) .
Виноград приготовлений і консервований іншим способом ніж зазначено у групі 08 класифікується у товарній позиції 2008 згідно з УКТЗЕД (2371а-14) .
Виноградне сусло одержуване пресуванням свіжого винограду з концентрацією спирту більш як 0,5 об.%, класифікується у товарній позиції 2204 згідно з УКТЗЕД (2371а-14) .
Виноградні вичавки, містять дуже малу кількість складових частин м'якоті та мезга (продукт пресування винограду) класифікуються у товарній позиції 2308 згідно з УКТЗЕД (2371а-14) .
Начальник Управління
І.П.Рамусь
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua