МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ Н А К А З N 80 від 16.05.2000 Зареєстровано в Міністерстві м.Київ юстиції України 10 серпня 2000 р. vd20000516 vn80 за N 495/4716 Про внесення доповнень до Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування Відповідно до Закону України "Про захист прав споживачів" ( 1023-12 ), постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.95 N 108 ( 108-95-п ) "Про порядок заняття торговельною діяльністю і правила торговельного обслуговування населення", з метою надання населенню більш повної інформації про роздрібні ціни на товари народного споживання та враховуючи особливості роботи підприємств роздрібної торгівлі, що застосовують електронні системи контролю та управління товарно-грошовим обігом, Н А К А З У Ю: 1. Пункт 9 Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування, затвердженої наказом МЗЕЗторгу від 04.01.97 N 2 ( z0004-97 ) і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 20.01.97 за N 4/1808 (із змінами та доповненнями), викласти в такій редакції: "9. У підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування, у тому числі в стаціонарній дрібнороздрібній торговельній мережі (крім зазначених в абзаці другому цього пункту), ярлики цін (цінники), прейскуранти цін на куповані товари, покажчики цін обов'язково підписуються працівником, відповідальним за формування, установлення або застосування цін, і завіряються печаткою або штампом суб'єкта господарювання із зазначенням дати підписання. Для підприємств споживчої кооперації, крім розташованих у містах, печатка або штамп не є обов'язковими. У підприємствах роздрібної торгівлі, що при розрахунках з покупцями застосовують сучасну технологію автоматизованої ідентифікації товарів за їх штриховими кодами, а значення цін товарів зберігається в пам'яті ЕККА або комп'ютера, завірення ярликів цін (цінників) підписом з датою та печаткою або штампом не обов'язкове. У відділах та секціях торговельних залів таких підприємств у доступному для покупців місці повинен бути прейскурант цін, завірений підписом працівника, відповідального за формування, установлення або застосування цін, та печаткою із зазначенням дати підписання. У підприємствах громадського харчування меню та прейскуранти на алкогольні напої і тютюнові вироби підписуються керівником підприємства та бухгалтером (калькулятором) і завіряються печаткою суб'єкта господарювання". 2. Управлінню з питань торговельної діяльності (Жовтуха В.О.) зареєструвати цей наказ у Міністерстві юстиції України та забезпечити опублікування цього наказу в газеті "Урядовий кур'єр". 3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра економіки Гончарука А.І. Міністр С.Тігіпко