УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної податкової
адміністрації України
13.10.2005  N 449
( z1311-05 )
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
1 листопада 2005 р.
за N 1312/11592
( Інструкція втратила чинність на підставі Наказу Міністерства фінансів N 49 (z0340-16) від 11.02.2016 )

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми звіту N 2-РС "Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв" ( z1311-05 )

1. Загальні положення

Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв (далі - Звіт) подають суб'єкти господарювання незалежно від форм власності, які виробляють алкогольні напої. Інформація подається за видами алкогольних напоїв, перелік яких зазначено в додатку до ліцензії. Органи державної податкової служби заповнюють форми звіту в розрізі підприємств, підсумок - за видами продукції. Графи 2, 3, 4 у розділах 1, 2, 3 суб'єктами підприємницької діяльності не заповнюються.

2. Порядок заповнення Звіту "Про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв"

1. У графі 1 указується дата звітності (порядковий номер місяця).
2. У графі 2 указується код області, у якій зареєстрований виробник алкогольних напоїв, згідно з додатком.
3. У графі 3 указується найменування виробника алкогольних напоїв.
4. У графі 4 указується код за ЄДРПОУ виробника алкогольних напоїв.
5. У графах 5, 6 указуються відповідно вид та код продукції, згідно з додатком *.
---------------
* Звітні дані за кодом продукції 16 включають інформацію щодо лікеро-горілчаних виробів міцністю від 1,2 до 60 %; якщо до складу зазначеної продукції входять напої міцністю від 1,2 до 8,5 %, - код продукції 17 та від 8,5 до 25 % - код продукції 18, то їх необхідно виділяти окремими рядками. Дані щодо горілок, горілок особливих, лікеро-горілчаних виробів, у тому числі лікеро-горілчаних напоїв міцністю від 1,2 до 8,5 % та від 8,5 до 25 % уносяться у таблицю в декалітрах безводного спирту та в декалітрах об'ємних одиниць.
6. У графі 7 указуються одиниці виміру, у яких складається звіт, а саме:
горілка та лікеро-горілчані вироби - дал,
горілка та лікеро-горілчані вироби - дал б. с.,
вино та виноматеріали - дал.
7. У графі 8 указується кількість алкогольних напоїв в місцях зберігання на початок звітного місяця.
8. У графі 9 указується кількість готової продукції, яка передана з виробництва до місця її зберігання.
9. У графі 10 указується кількість готової продукції, яка надійшла в місце зберігання з торговельної мережі тощо.
10. У графі 11 указується загальна кількість реалізованої продукції.
11. У графі 12 указується кількість продукції, яка реалізована на внутрішньому ринку.
12. У графі 13 указується кількість виноматеріалів, які відпущені іншим підрозділом підприємства для виробництва алкогольних напоїв.
13. У графі 14 указується кількість продукції, яка реалізовується на експорт.
14. У графі 15 указуються втрати при зберіганні, відпуску продукції на лабораторні потреби тощо.
15. У графі 16 указується кількість алкогольних напоїв в місцях зберігання на кінець звітного місяця.
16. У графі 17 надаються пояснення до граф 10 і 15 та інші.
Звітні дані за кодом продукції 20 включають інформацію щодо виноматеріалів виноградних, а окремими рядками необхідно виділити виноматеріали виноградні столові ординарні - код продукції 21 та виноматеріали виноградні кріплені ординарні - код продукції 22, виноматеріали виноградні столові марочні - код продукції 23, виноматеріали виноградні кріплені марочні - код продукції 24, виноматеріали шампанські - код продукції 13, виноматеріали коньячні - код продукції 14.
Звітні дані за кодом продукції 26 включають інформацію щодо вин виноградних, а окремими рядками необхідно виділити вина виноградні столові сухі ординарні - код продукції 27, вина виноградні столові напівсухі - код продукції 28, вина виноградні столові напівсолодкі - код продукції 29, вина виноградні кріплені міцні ординарні - код продукції 30, вина виноградні кріплені десертні ординарні - код продукції 31, вина виноградні столові сухі марочні - код продукції 32, вина виноградні кріплені міцні марочні - код продукції 33, вина виноградні кріплені десертні марочні - код продукції 34.
Директор Департаменту з питань
адміністрування акцизного збору
і контролю за виробництвом
та обігом підакцизних товарів
ДПА України
І.М.Гончар