ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Л И С Т N 11/4-09-1062-ЕП від 04.02.2002 Начальникам регіональних митниць Начальникам Бориспільської, Севастопольської та Оперативної митниць Про митний контроль кондитерської продукції, яка уражена сальмонельозом На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 24.01.2002 N 57-ск/47 повідомляємо, що, за інформацією Служби безпеки України, в січні поточного року епідеміологічною службою Угорщини виявлено збудники сальмонельозу в партії шоколадних цукерок марки "MERSI" виробництва угорської фірми "STOCK HUNGARY". Враховуючи вищевказане, звертаємо увагу на необхідність посилення митного контролю й митного оформлення вищевказаної продукції під час її переміщення через митний кордон та при пропуску на митну територію України. При цьому необхідно неухильно дотримуватись положень статті 18 Митного кодексу України ( 1970-12 ), яка вимагає завершувати митне оформлення товарів та інших предметів тільки після проведення їх санітарного контролю. Крім того, при організації митного контролю такої категорії товарів необхідно підтримувати належну взаємодію з структурними підрозділами, які здійснюють санітарно-епідеміологічний контроль у пунктах пропуску через державний кордон та в місцях доставлення вантажів. При відпрацюванні такої взаємодії слід обов'язково враховувати вимоги статті 4 Закону України від 17.07.97 N 468/97-ВР ( 468/97-ВР ) "Про державне регулювання імпорту сільськогосподарської продукції", статей 5 Закону України від 23.12.97 N 771/97-ВР ( 771/97-ВР ) "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", статті 16 Закону України від 24.02.94 N 4004-XII ( 4004-12 ) "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Заступник Голови Служби П.В.Пашко