ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ
I
ДОБОВА НОРМА
готових до вживання
продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів обласного рівня
Добова норма готових до вживання продуктів для відновлення енергетичних
витрат організму в обсязі 7 тис. ккал, грамів |
Коефіцієнт
співвідношення |
|||
М’ясо, м’ясні
продукти вищого ґатунку, субпродукти |
400 |
0,6 |
||
Риба, рибні
продукти та морепродукти вищого ґатунку |
150 |
0,6 |
||
Ікра (осетрова
або кетова) |
30 |
1 |
||
Яйце куряче
(штук) |
2 |
|
||
Масло вершкове |
20 |
1 |
||
Олія рослинна |
25 |
1 |
||
Молочні,
кисломолочні продукти, сир кисломолочний |
600 |
1 |
||
Сир твердий |
35 |
1 |
||
Картопля |
350 |
0,7 |
||
Крупи |
150 |
2 |
||
Макаронні
вироби |
|
3 |
||
Бобові |
40 |
2 |
||
Овочі свіжі,
консервовані, зелень |
450 |
1 |
||
Спеції, сіль,
сіль йодована |
10 |
1 |
||
Фрукти свіжі,
консервовані, цитрусові, ягоди |
800 |
0,7 |
||
Фрукти сушені |
150 |
1 |
||
Соки
натуральні, консервовані |
700 |
1 |
||
Горіх - ядро
(волоський, фундук, мигдаль, кеш’ю, бразильський, кедровий тощо) |
30 |
1 |
||
Цукор, цукерки,
шоколад, мармелад, халва |
150 |
1 |
||
Мед натуральний |
60 |
1 |
||
Варення, джем,
повидло |
90 |
1 |
||
Кондитерські
вироби |
200 |
1 |
||
Хліб: |
|
|
||
житній |
250 |
1 |
||
пшеничний |
250 |
1 |
||
Чай, кава,
какао |
10 |
1 |
||
Вода
мінеральна, питна |
2000 |
1 |
||
|
|
|||
|
2. Тренер збірної команди, лікар або головний (старший) тренер
відповідно до цих добових норм та коефіцієнтів застосування норм готових до
вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів
обласного рівня з урахуванням добового розподілу енергетичних потреб, групи
видів спорту, виду спортивного заходу визначає раціон харчування в межах
визначених калорій, складає меню, в тому числі щодо харчування спортсменів-вегетаріанців,
спортсменів-юніорів. |
|||
II
ГРОШОВА ДОБОВА НОРМА
готових до вживання
продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів обласного рівня
Продукти харчування |
Добова норма готових до вживання продуктів 7000 ккал, г. |
Коефіцієнт співвідношення готових до вживання продуктів до маси сировини
(під час теплового оброблення) |
Добова норма сировини необхідної для приготування відповідного продукту |
Ціна продукту грн. за кг, літр, штук |
Вартість добової норми продукту |
Середній розмір націнки, % |
Ціна націнки |
Грошова добова норма з урахуванням приготування та обслуговування |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
М'ясо, м’ясні продукти вищого ґатунку, субпродукти |
400 |
0,6 |
640 |
82,00 |
52,48 |
85 |
44,61 |
97,09 |
Риба, рибні продукти та морепродукти вищого ґатунку |
150 |
0,6 |
240 |
68,88 |
16,53 |
85 |
14,05 |
30,58 |
Ікра (осетрова)
100 г. |
30 |
1 |
30 |
86,24 |
25,82 |
30 |
7,76 |
33,58 |
Яйце куряче (10
штук) |
2 |
- |
2 |
19,22 |
3,84 |
30 |
1,15 |
4,99 |
Масло вершкове
(200 г.) |
20 |
1 |
20 |
21,61 |
2,16 |
30 |
0,65 |
2,81 |
Олія рослинна |
25 |
1 |
25 |
29,28 |
0,73 |
30 |
0,22 |
0,95 |
Молочні,
кисломолочні продукти, сир кіслом. |
600 |
1 |
600 |
31,21 |
18,73 |
30 |
5,61 |
24,34 |
Сир твердий |
35 |
1 |
35 |
140,71 |
4,92 |
30 |
1,48 |
6,4 |
Картопля |
350 |
0,7 |
595 |
5,96 |
3,55 |
85 |
3,02 |
6,57 |
Крупи |
150 |
2 |
450 |
16,07 |
7,23 |
85 |
6,15 |
13,38 |
Макаронні
вироби |
150 |
3 |
600 |
30,15 |
18,09 |
85 |
15,38 |
33,47 |
Бобові |
40 |
2 |
120 |
11,69 |
1,40 |
85 |
1,19 |
2,59 |
Овочі свіжі,
консервовані, зелень |
450 |
1 |
450 |
34,67 |
15,60 |
30 |
4,68 |
20,28 |
Спеції, сіль,
сіль йодована |
10 |
1 |
10 |
5,87 |
2,94 |
30 |
0,88 |
3,82 |
Фрукти, свіжі,
консервовані, цитрусові, ягоди |
800 |
0,7 |
1360 |
35,86 |
48,77 |
30 |
14,63 |
63,40 |
Фрукти сушені |
150 |
1 |
150 |
98,00 |
14,70 |
30 |
4,41 |
19,11 |
Соки
натуральні, консервовані |
700 |
1 |
700 |
14,55 |
10,18 |
30 |
3,05 |
13,23 |
Горіх-ядро
(волоський фундук) |
30 |
1 |
30 |
|
0 |
30 |
|
0 |
Цукор, цукерки,
шоколад, халва, мармелад |
150 |
1 |
150 |
102,93 |
15,44 |
30 |
4,63 |
20,07 |
Мед натуральний |
60 |
1 |
60 |
75,55 |
4,53 |
30 |
1,36 |
5,89 |
Варення, джем,
повидло |
90 |
1 |
90 |
|
0 |
30 |
|
0 |
Кондитерські
вироби |
200 |
1 |
200 |
60,96 |
12,19 |
30 |
3,66 |
15,85 |
Хліб житній |
250 |
1 |
250 |
9,77 |
2,44 |
30 |
0,73 |
3,17 |
Хліб пшеничний |
250 |
1 |
250 |
11,63 |
2,92 |
30 |
0,88 |
3,80 |
Чай, кава,
какао (100 г.) |
10 |
1 |
10 |
46,20 |
4,62 |
85 |
3,93 |
8,55 |
Вода
мінеральна, питна |
2000 |
1 |
2000 |
4,41 |
8,82 |
30 |
2,65 |
11,47 |
Усього: |
|
|
|
|
|
|
|
445,39 |
III
КОЕФІЦІЄНТИ
застосування норм готових до
вживання продуктів харчування у раціоні учасників спортивних заходів обласного рівня з урахуванням добового розподілу
енергетичних потреб, групи видів спорту, виду спортивного заходу
Група видів спорту |
Учасники спортивних заходів |
Спортивні заходи та навчально-тренувальні збори з підготовки до них: |
||
дорослі |
юніори |
юнаки |
||
І група: види спорту з переважним
проявом витривалості |
спортсмени тренери |
коефіцієнт 1 299,00 грн, коефіцієнт 0,7 209,00 грн |
коефіцієнт 0,7 209,00 грн, коефіцієнт 0,6 179,00 грн |
коефіцієнт 0,6 179,00 грн, коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
інші учасники,
спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
|
ІІ група: швидкісно-силові,
складно-координаційні види спорту та спортивні єдиноборства |
спортсмени |
коефіцієнт 0,9 269,00 грн |
коефіцієнт 0,6 179,00 грн |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
тренери |
коефіцієнт 0,7 209,00 грн |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
|
інші учасники,
спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
|
ІІІ група: спортивні ігри |
спортсмени |
коефіцієнт 1 299,00 грн |
коефіцієнт 0,7 209,00 грн |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
тренери |
коефіцієнт 0,7 209,00 грн |
коефіцієнт 0,6 179,00 грн |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
|
інші учасники,
спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
|
ІV група: інші види спорту |
спортсмени |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
коефіцієнт 0,3 89,00 грн |
тренери |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
коефіцієнт 0,3 89,00 грн |
|
інші учасники,
спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
|
|
|
|
|
|
Група видів спорту |
Учасники спортивних заходів |
Фізкультурно-оздоровчі, спортивні заходи спорту
інвалідів, спрямовані на розвиток та популяризацію паралімпійського руху та
спорту, збори з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, включені до
календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів області |
Фізкультурно-оздоровчі табори та всі види
фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів |
І група: види спорту з переважним
проявом витривалості |
спортсмени |
коефіцієнт 0,6 179,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн. |
тренери |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
|
інші учасники, спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
|
ІІ група: швидкісно-силові,
складно-координаційні види спорту та спортивні єдиноборства |
спортсмени |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
|
тренери |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
||
інші учасники, спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
||
ІІІ група: спортивні ігри |
спортсмени |
коефіцієнт 0,5 149,00 грн |
|
тренери |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
||
інші учасники, спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
||
ІV група: інші види спорту |
спортсмени |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
|
тренери |
коефіцієнт 0,4 119,00 грн |
||
інші учасники, спортивні судді |
коефіцієнт 0,35 104,00 грн |
Примітка: Для відновлення енергетичних
витрат спортсменів - чоловіків у ваговій категорії понад 90 кілограмів з боксу,
боротьби вільної, боротьби греко-римської, важкої атлетики, дзюдо, тхеквондо
ВТФ та спортсменів-жінок у ваговій категорії понад 70 кілограмів з боксу,
боротьби вільної, важкої атлетики, дзюдо, тхеквондо до норм готових до вживання
продуктів харчування можуть застосовуватися коефіцієнти групи видів спорту з
переважним проявом витривалості.